Gönüllü annelik yapıyor

Van'da 26 yıldır yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşireliği yapan ve görev yaptığı serviste 16 yıl önce erken dünyaya gelen bebeğini kaybeden Şadigül Köroğlu, sağlık sorunları yaşayan "parmak" bebeklerin tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenerek hayatta kalmaları için çaba gösteriyor

Haberler 04.02.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Dursun Odaba Tp Merkezinde görevli 47 yandaki hemire adigül Körolu, 16 yl önce bebeinin hayatn kaybettii merkezde, erken dünyaya gelen ve salk sorunlar yaayan prematüre bebeklere gönüllü annelik yapyor.

Merkezin Yenidoan Youn Bakm Ünitesinde 26 yldr görev yapan Körolu, parmak bebek olarak nitelendirilen minik yüreklerin yaama tutunmalar için meslektalaryla youn çaba gösteriyor.

Ayn ünitede 16 yl önce erken dünyaya gelen bebeini kaybeden Körolu, baka annelerin de ayn acy yaamamas için elinden geleni yapyor.

Kendi evlad gibi gördüü bebeklere efkatle yaklaan, tüm ihtiyaçlaryla yakndan ilgilenen Körolu, bebeklerinin salna kavumasn bekleyen ailelerin de sevgisini kazanyor.

- çocuum öldüünde baka bebeklere süt annelik yaptm

Körolu, AA muhabirine yapt açklamada, görev yapt serviste bebeini kaybettikten sonra prematüre bebeklerin hayata tutunmas için mücadele ettiini anlatt.

O dönemde servisteki iki bebee süt annelik yaptn belirten Körolu, Bebeimi kaybettiim hafta birçok bebek hayata tutundu. O dönemde süt verdiim bebeklerden biri kimsesizdi, dierinin de anne sütü kesilmiti. Bebeklere süt annelik yapmak bana da iyi geldi. Bebeimi kaybettim diye isyan edip hayata küsmedim. dedi.

Kan bulunamayan bebeklere defalarca kan verdiini dile getiren Körolu, Terk edilmi bir bebee 4 ay süt annelik yaptm. Bu bebek sonra evlat edinildi. Bunun gibi 1-2 ay baktmz birçok bebek vard. Bebeimi kaybettim ama burada yüzlerce bebeim var. diye konutu.

nsann bebeinden, evladndan daha kymetli bir eyin olmadn vurgulayan Körolu, annelerin kendilerine emanet ettii bebeklere özenle baktklarn, aileleri sürekli bilgilendirdiklerini aktard.

- Tedavi ettiimiz bebek meslektam oldu

Tedavi gören çocuklarla aralarnda duygusal balarn olutuunu ifade eden Körolu, u ifadeleri kulland:

Tedavi ettiimiz bir prematüre bebek ayn ünitede meslektam, mesai arkadam oldu. Bu benim için çok güzel bir an. Prematüre bebekleri yetikin biri olarak karmzda görünce tarifi imkansz duygular yayoruz. Bebekleri salkl bir ekilde annelerinin kucana verdiimizde, aileler kadar biz de mutlu oluyoruz. Hastalanan bebek olduunda sabaha kadar uyuyamyoruz. Bazen servisteki arkadalarla para toplayarak bebeklerin ihtiyacn karlyoruz. Bundan mutluluk duyuyoruz.

Ana Sayfaya Git