Gönüllü canlı sınıf

Öğrencilerini özleyen ve merak eden devlet okullarındaki öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yakında başlayacağını duyurduğu canlı sınıf uygulamasını kendi çabalarıyla hayata geçirdi. İnternetteki ücretsiz uygulamalar üzerinden ders anlatan öğretmenler, çocukları da ekrandan birbirleriyle buluşturmuş oldu.

Haberler 03.04.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖZEL okul örencileri eitimlerini uzaktan canl derslerle takip etmeye balamt. Devlet okullarnda çalan öretmenler de hem özledikleri örencileri görmek hem de derslerden geri kalmalarnn önüne geçmek için canl snf uygulamasn kendi çabalaryla hayata geçirdi.

TAHTADA ANLATIR GB

Türkçe öretmeni Taner Kiremitçi örencileriyle canl snf uygulamas yapanlardan. Sanki tahtadaym gibi snfna hakim olabildiini anlatyor: çocuklarla birlikte nasl ders yapabiliriz diye düündük. Zoom programn buldum. Uygulama 40 dakikaya kadar ücretsiz. Bu nedenle iki oturum halinde ders yapyorum. Konu anlatm notlarn bilgisayardan açyorum. Örenciler beni görmeyip sadece notlar da görebiliyorlar. Tahtada anlatr gibi ders anlatabiliyorum. Örencilere konuyu önceden söylüyorum. Ona hazrlanyorlar. çok sklmasnlar ve Eitim Biliim An (EBA) da takip etsinler diye her gün yapmyorum. 8inci snflar snava hazrland için iki günde bir Türkçe ders saati yapyorum. Canl derslere yaklak 20 örenci katlyor. çocuklar bu sayede birbirlerini görüyorlar. Okullar ara vermeden önce çocuk kitab yazar Dilek Yardmc ile okulda söylei yapacaktk. imdi bu program üzerinden söylei yapmay teklif ettik, o da kabul etti. Onlara okumalar için kitap önerdim. Haftada bir kez de canl snfta kitap incelemesi yapacaz.

HEM DERS HEM ETKNLK

62 öretmenin hepsi canl snfta ders iliyor. Canl snf uygulamasna katlan eitimciler arasnda ücretli öretmenler de var. Okulun ücretli öretmenlerinden Cemile Berk, çocuklar geri kalmasn diye canl snf uygulamasna dört elle sarlm. Cemile Öretmen, yaptklarn öyle anlatt:

Zoom program ve WhatsApp üzerinden iletiim halindeyiz. EBAdan konular izliyorlar. Canl snfta konular özet geçiyoruz. Soru çözüyoruz. Ödev veriyoruz. Sosyal etkinlikler de gönderiyoruz. Kahvalt hazrlayn, rüzgrgülü yapn gibi... Bunlarn fotoraflarn ve videolarn bana gönderiyorlar. Yanlarndayz gibi hissettiriyoruz. Ciddi katlm var. 30 kiilik snfn 20si katlyor.

SÖZ HAKKI çN BUTONA

Snf öretmeni Suna Yava ise canl snf uygulamalaryla ilgili unlar söyledi: 35 örencimin 30u katlyor. Sabah ve öleden sonra iki ayr dersim var. Her gün srasyla matematik, Türkçe, fen, sosyal bilgiler yapyoruz. Cuma günleri tekrar günü. Canl snfta söz hakk almak isteyen butona basp soru soruyor. çok eleniyorlar. Birbirini gördükleri için de ayrca çok memnunlar.

Ana Sayfaya Git