Gönüllü öğretmen!

Siverek’te gönüllü öğretmen ve öğrenciler okul binalarını boyayarak güzelleştiriyor

Haberler 19.10.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Siverek ilçesinde bir grup öretmen ve örenci, temizliini yapt krsaldaki okul binalarn boyayarak güzelletiriyor.

Eitim ve yaam sosyal sorumluluk projesi kapsamnda bir araya gelen bir grup öretmen ve örenci, krsaldaki d cephesi kötü durumda olan okul binalar için çalma balatt.

Bu kapsamda Siverek lçe Milli Eitim Müdürlüüne bavuran öretmenler, boya ihtiyac olan aralarnda anaokullarnn da olduu binalar tespit etti.

Bir yl içerisinde 10 okulu boyayarak bambaka hale dönütüren gönüllüler, son olarak ilçeye 17 kilometre uzaklktaki Kaynakba lkokulunu ellerine frçalar alp boyad.

Binann boyanmasnn yan sra snfta temizlik de yapan öretmenler ve örenciler, okul bahçesinde de oyun alanlar hazrlad.

Öretmen Doan Ahmer, AA muhabirine, proje kapsamnda her ay bir okul belirleyip boyadklarn söyledi.

Amaçlarnn öretmen ve örencilerin iyi bir ortamda eitim öretim yapmasn salamak olduunu belirten Ahmer, Bu köy okulumuzun boyanmas talebi bize örencilerimizden geldi. Dediler ki, hocam bir köy okulu bulalm, onarp boyayalm ve kardelerimiz güzel bir eitim ortamna sahip olsunlar. Biz de örencilerimiz ile geldik ve çalyoruz. u an okulumuzun boyalarn yapyoruz. Amacmz köylerdeki çocuklarmzn da biraz daha yaanlabilir ve eitim görülebilir bir ortamda çalmasdr. dedi.

BU KADAR HIZLI GELP BOYAYACAKLARINI BEKLEMYORDUM

Kaynakba lkokulu öretmeni Feyza Gürci ise gönüllüler sayesinde okullarnn yepyeni bir yüze kavutuunu belirtti.

Okul binasnn daha ince d cephesinin çok kötü durumda olduunu anlatan Gürci, Biz de durumu bu tür projelerle ilgilenen öretmen arkadalarmza ilettik. Öretmenlerimiz sa olsun yakndan ilgilendi ve destek verdi. Ben bu kadar hzl gelimesini beklemiyordum ancak çok çabuk bir ekilde geldiler ve örencileriyle beraber okulumuzun d cephesini onarp boyadlar. Her ey için çok teekkür ediyoruz. diye konutu.

Hayatnn en mutlu günlerinden birini yaadn ifade eden gönüllü örencilerden Helin Arjen engül de böyle bir sosyal projede yer alma hayalinin bulunduunu, bu hayalini arkada ve öretmenleriyle gerçekletirdiini dile getirdi.

Okulun örencileri Sinem Yldz ve Mahmut Dik de okulu boyayarak güzelletiren gönüllülere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git