Görevlendirilen belediye ile üniversite hayaline kavuştu

Batmanlı Nergiz Özdemir'in üniversite hayali, DBP'li belediye döneminde "halk evi" olarak kullanılan binanın gençlerin geleceğe hazırlandığı merkeze dönüştürülmesiyle gerçekleşti

Haberler 26.09.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda 17 yandaki Nergiz Özdemir, görevlendirme yaplan belediye bünyesindeki merkezde ald eitimle üniversitenin özel yetenek snavn kazanarak hayal ettii müzik öretmenlii bölümünde okuma imkanna kavutu.

DBPli belediye döneminde halk evi olarak kullanlan, belediyeye yaplan görevlendirme ile çeitli kurslarn düzenlendii Kültür ve Sanat Merkezine dönütürülen binada gençler gelecee hazrlanyor.

Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolunun, 21 Haziranda Batman Belediyesini ziyaretinde, Maalesef geçmite bu halk evleri teröristler için, gençleri daa götürmek için kullanlyordu. Ama u anda oralar vatandalara hizmet etme yerleri haline geldi. Artk PKKnn eleman devirme dönemi sona erdi Batmanda. Artk hizmetler halk için, belediye halk için var. sözleriyle gündeme gelen merkezde 19 ayr alanda açlan kurslarda bin 500 genç eitim görüyor.

Bu gençlerden biri de YGSde yeterli puan alan ancak maddi nedenlerle yetenek snavlar için özel eitim görme imkan olmayan Batmanl Özdemir.

- ki üniversitenin özel yetenek snavn kazand

Müzik öretmeni olmak isteyen Özdemir, bir arkadann önerisi ile belediye bünyesinde eitim hizmeti sunan merkeze bavuruda bulundu.

Merkezde ald eitimle Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Öretmenlii ile Ar brahim çeçen Üniversitesi Eitim Fakültesi Müzik Öretmenlii bölümlerinin özel yetenek snavna katlan Özdemir, iki snavda da baar salad.

ki üniversite arasnda tercih yapan Özdemir, Ar brahim çeçen Üniversitesi Eitim Fakültesi Müzik Öretmenlii Bölümüne kaydn yaptrd.

Belediye sayesinde ald eitim ile üniversite hayaline kavuan Özdemirin hedefi eitimini tamamlayp, merkezdeki kurslarda gönüllü eitmenlik yapmak.

- Müzik öretmeni olmak en büyük hayalimdi

Özdemir, AA muhabirine yapt açklamada, 7 karde olduklarn, müzik öretmenliine hazrlanmasna ailesinin ekonomik durumunun elvermediini söyledi.

Batman Belediyesi bünyesinde hizmet veren merkezde günde 5 saat ald eitimle yeteneini gelitirdiini dile getiren Özdemir, girdii iki üniversitenin özel yetenek snavnda baarl olduunu belirtti.

Özdemir, hayalindeki müzik öretmenliini kazanmann heyecann yaadn anlatarak, Müzik öretmeni olmak en büyük hayalimdi. Ailemin durumundan dolay özel ders almam mümkün olmad. Burada hocalarmz ders vermek için gecelerini gündüzlerine katt. Balarda çok ümitli deildim. Eitimin bu kadar iyi olacan düünmemitim. dedi.

- Belediyenin kurslarnda gönüllü eitmenlik yapacam

stenildiinde, peinden gidildiinde baar kazanlacana inancnn arttn söyleyen Özdemir, özellikle son iki ay gece gündüz gitarla çaltn, hayalini gerçekletirmek için elinden geleni yaptn belirtti.

Kültür Sanat Merkezinin bu kadar mükemmel olabileceini düünmemitim. diyen Özdemir, üniversite hayalinin belediyenin açt kurslar sayesinde gerçee dönütüünü vurgulad.

Özdemir, Mezun olduktan sonra ben de belediyenin kurslarnda gönüllü eitmenlik yapacam. ifadesini kulland.

Batmann olumsuzluklarla anlmasn istemediine iaret eden Özdemir, kendisi gibi nice arkadalarnn merkezde eitim gördüünü, gelecee hazrlandn kaydetti.

- Nergiz merkezin ilk meyvesi

Merkezde gönüllü hizmet veren müzik öretmeni Bilal Erdoan, verdikleri emein baaryla sonuçlanmasn görmenin mutluluunu yaadklarn söyledi.

Ter dökerek, tenefüse çkmadan verdiiniz emein karlnda, çocuklarn gözündeki o prlty görmek benim için çok eye bedel. Bunu hiçbir sözle anlatamam. Nergiz merkezin ilk meyvesi. ifadelerini kullanan Erdoan, merkezde eitim vermeye devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Batman Belediye Bakan Vekili Ertu evket Aksoy da baarsyla merkezin gururu olan Özdemiri makamnda arlad.

Özdemiri tebrik eden Aksoy, ona gitar armaan etti.

Ana Sayfaya Git