Görevlendirme yapılan belediyeden işaret dili kursu

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi tarafından, işitme engelli vatandaşlarla daha rahat iletişim sağlanabilmesi amacıyla işaret dili kursu açıldı.

Haberler 27.07.2018 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Müdürlüünce ücretsiz açlan ve iitme engellilerin hayatnn kolaylatrlmasn amaçlayan kurs ilgi görüyor.

Kursiyerler, iki ay sürecek 120 saatlik temel eitimin ardndan iaret dili sertifikalarn alacak.

Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Takn, gazetecilere yapt açklamada, sosyal belediyecilik kapsamnda çalmalarnn devam ettiini söyledi.

Vatandalarn önemli bir ihtiyacn karlayacak iaret dili kursu açtklarn belirten Takn, öyle konutu:

itme engelli vatandamzn derdini anlatabilmek için mutlaka iaret dilini bilen birilerine ihtiyac var. Herkesin de yannda bir tercüman getirme ans yok. Onun için bu kurslar açtk. u anda 20 vatandamz iaret dili öreniyor. Özellikle memur ve özel sektörde çalan kardelerimizin bu kursa itirak etmelerini, sosyal dayanmaya fayda salamalarn istirham ediyorum.

ARET DL KURSU

Eitmen Zübeyr Özdemir de kursun kamu kurumunda, özel sektörde veya sokakta iitme engellilerle iletiim kurulabilmesini amaçladn söyledi.

Siirt Belediyesinde sosyolog olarak görev yapan kursiyer Servet Yldz, Amacmz birimimize bavuran kardelerimizin skntlarn, onlarn diliyle anlamak ve onlarn diliyle çözmeye çalmaktr. Kursun açlmasnda katks bulunan herkese teekkür ediyoruz. dedi.

Kursiyerlerden Nursel Bahçeci, özel bir hastanede hemirelik yaptn ifade ederek, Bu kursa geli amacm, hastaneye gelen iitme engelli hastalara yardmc olabilmek. Daha önce sorun yayorduk. Kursa geldiim için mutluyum. ime gerçekten yaryor, artk hastalarmzla daha iyi iletiim kurabiliyoruz. diye konutu.

Kursiyerlerden Mazlum Esen de kursa geli amacnn, iitme engellilerin engelini ortadan kaldrmak olduunu dile getirdi.

Kursa misafir olarak katlan iitme engelli Lokman Özdemir, Herkesin bu kursa katlmas gerekiyor. Kurs sayesinde belediye, hastane ve adliye gibi kurumlarda sknt yaamayz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git