Görme Engelliye Sınav Kolaylığı!

Görme engelliler bulundukları yerde üniversite sınavına hazırlanabilecek.

Haberler 06.10.2018 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görme engelli öretmenler, EGED tarafndan özel bir uygulama sayesinde kendileri gibi görme engellileri, uzaktan eitimle Yükseköretim Kurumlar Snavna hazrlayarak hayallerini gerçekletirmelerine olanak salayacak

Eitimde Görme Engelliler Dernei Bakan Emre Tagn Öretmenlerimiz, alanlarnda örenim görmü, formasyon sahibi, kendi mesleini icra eden görme engelli arkadalarmzdr

HABER MERKEZ

Eitimde Görme Engelliler Dernei (EGED) üyesi görme engelli öretmenler, Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) hazrlanan görme engellilere uzaktan eitim vererek, hayallerini gerçekletirmelerine yardm edecek.

Görme engelliler, internet ortamnda toplu görüme ve canl ders ortam salayan özel bir uygulama araclyla alacaklar uzaktan eitim kurslar sayesinde, hayallerine bir adm daha yaklamann mutluluunu yaayacak.

nternet balants bulunan bilgisayar, tablet ve akll telefonlar araclyla giri yaplabilecek uygulama sayesinde istedikleri gün ve saatte tamamen ücretsiz kurslarla snavlara hazrlanacak görme engelliler, bu sayede eksiklerini tamamlama olana bulacak.

- Teknoloji gelitikçe engeller ortadan kalkyor

Doutan görme engelli sosyal bilgiler öretmeni ve ayn zamanda EGED Bakan Emre Tagn, AA muhabirine yapt açklamada, teknolojinin gelimesiyle görme engellilerin Ekran Okuyucu ad verilen yazlmlar araclyla tablet, bilgisayar ve akll telefonlar rahatlkla kullanabildiklerini söyledi.

EGED olarak geçmi yllarda amatörce düzenledikleri kurslarla 20 üyelerinin, üniversite snavn kazanmalarn saladklarn ifade eden Tagn, bu yl özel ders alma imkan bulunmayan görme engelli örencileri evlerinde bulunduklar ortamda hiçbir ücret ödemeden alannda uzman öretmenlerle buluturarak, uygulama araclyla uzaktan eitimle YKSye hazrlayacaklarn dile getirdi.

- Kurs 15 Ekimde balayacak

Kursun 15 Ekimde balayacan vurgulayan Tagn, Dersler akam saatinde olacak. Öretmenlerimiz, gönüllü görme engellilerden olumaktadr. Öretmenlerimiz, alanlarnda örenim görmü, formasyon sahibi, kendi mesleini icra eden arkadalarmzdr. 20 kiilik öretmen kadrosuyla kursu düzenliyoruz. Edebiyat, Türkçe, matematik, tarih, corafya, felsefe grubu, fizik, kimya ve biyoloji gibi alanlarda derslerimiz mevcut. dedi.

Türkiyenin farkl kentlerinden 25 görme engellinin kursa kayt yaptrd bilgisini veren Tagn, daha fazla kiiye ulamak için Milli Eitim Bakanlna müracaat ettiklerini ifade etti.

- Deneme snavlar yaplacak

Uzaktan eitim kursu ile görme engellilere sadece ders anlatmadklarn, ayn zamanda kaynak sorununu ortadan kaldrdklarn ifade eden Tagn, unlar kaydetti:

Üniversite snavna hazrlk sürecinde ve tercih dönemlerinde onlara motivasyonlarn artrc noktada rehberlik hizmetleri sunacaz. Dolaysyla sadece akademik yönüyle deil, snava hazrlanma konusunda psikolojik açdan da katk salayacaz.

Zaman zaman örencilerimize, hangi durumda bulunduklarn ölçmek amacyla, uygulamamz araclyla deneme snavlarmz olacaktr. Öretmenlerimiz, deneme snav sonucunda onlara geri bildirimde bulunacak. Görme engelli bir kii için artk hiçbir ey hayal deil. Görme engelliler için artk üniversite snavlarna hazrlanmak imkansz deil.

Tagn, görme engellilerin 14 Ekime kadar, www.eged.org/yksform adresinden bavurularn yapabileceini de söyledi.

Ana Sayfaya Git