GÜBRETAŞ eğitim bursuna başvurular başladı

GÜBRETAŞ, ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan belli sayıda çiftçi çocuğuna geri ödemesiz burs desteği veriyor.

Haberler 08.10.2020 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GÜBRETAtan yaplan açklamaya göre, 2007 ylndan beri lisans düzeyindeki örencilere verilen GÜBRETA Eitim Bursunun kapsam, sektördeki akademik çalmalarn desteklenmesi amacyla 2017 ylnda geniletildi. Böylece ziraat alannda lisansüstü eitim gören belli sayda tezli yüksek lisans ve doktora örencisi de burs desteinden yararlanabiliyor.

2020-2021 örenim döneminde Lisans düzeyindeki bursiyer örenciler için aylk 350 TL, Tezli Yüksek Lisans örencileri için 700 TL ve Doktora örencileri için 1.050 TL olarak verilecek

.GÜBRETA Eitim Bursuna bavurularda çiftçi çocuu olma ve ziraat fakültelerinin Bahçe Bitkileri, Tarmsal Yaplar ve Sulama, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ile Biyosistem Mühendislii bölümlerinden birinde lisans veya lisansüstü programa ilk kez bu yl kayt yaptrm olma artlar aranyor.

Ziraat fakültesinin ilgili bölümlerini bu yl kazanp GÜBRETA Eitim Bursu desteinden yararlanmak isteyen örenciler, 23 Ekim 2020 tarihine kadar irketin internet sayfas üzerinden burs bavurusu yapabilecek. Örenim dönemi boyunca 9 ay ödemenin yapld GÜBRETA Eitim Bursu bavuru sonuçlar ise 13 Kasm 2020 tarihinde irketin internet sitesinden (www.gubretas.com.tr) açklanacak.

- Ziraat eitimi önemli

Açklamada görülerine yer verilen GÜBRETA Genel Müdürü brahim Yumakl, ziraat eitiminin ülke tarihinde yerini ve önemini vurgulayarak, Ziraat eitimi hususunda ülkemiz köklü bir geçmie sahip. Ülkemizdeki ilk tarm yüksekokulu olan Halkal Ziraat Mektebi 1846 ylnda kurulmu. Yani ülkemiz, küresel anlamda tarmda bilimsel metotlarn kullanlmaya balad dönemden itibaren bu gelimeleri yakndan takip ederek bu çerçevede 174 yl önce bir ziraat yüksekokulu kurmu.

Dünyada hzla artan nüfusun gda ihtiyacyla birlikte tarm sektörü de giderek daha çok önem kazanyor ve ekonomik hacmi büyümeye devam ediyor. Tarmsal üretimin önemli bir paya sahip olduu ülkemizde 2007 ylnda GÜBRETA eitim bursu uygulamasn balattmzda sadece 14 üniversitenin ziraat fakültesi vard. Gda ve tarmn önemiyle birlikte ziraat fakültelerine olan ilginin artmas sayesinde günümüzde bu fakültelerin says 39a ulat. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git