GÜBRETAŞ'ın eğitim bursu sonuçları açıklandı

GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, "Evlatlarını tarım alanında okutarak bu sektörde bilgi, bilim ve teknolojiyi etkin kullanan gençler yetiştiren çiftçi ailelerine bu şekilde destek olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberler 18.11.2020 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GÜBRETAtan yaplan açklamaya göre irket, ülke tarmnn geleceine yönelik nitelikli insan gücünü desteklemek amacyla ailesi çiftçi olan ihtiyaç sahibi ziraat fakültesi örencilerine desteini sürdürüyor.

Bu yl ki GÜBRETA Eitim Bursu bavurular, Burs Komisyonu tarafndan incelenip sonuçlandrlrken, 2020-2021 eitim öretim döneminde burs almaya hak kazanan ziraat fakültelerindeki lisans ve lisansüstü örencilerin isimleri açkland.

Açklamada görülerine yer verilen GÜBRETA Genel Müdürü brahim Yumakl, günümüz dünyasndaki en önemli gücün bilgi olduunu belirterek, unlar kaydetti:

BURS SONUçLARI AçIKLANDI

Sektörde deiim ve geliimin yolunun bilgiye dayal tarmsal eitimden geçtiine inandmz için irket olarak yllardr bu yönde önemli sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekletiriyoruz.

Bu amaçla bir yandan 13 yldr ziraat fakültesi örencilerine burs destei veren sektördeki tek irket olurken, dier yandan bilinçli tarm yaygnlatrmak için Türkiye genelinde çiftçi eitim toplantlar, arazide ücretsiz tarmsal danmanlk hizmetleri ve model üretim alanlar ile tarmn her alannda bilginin gücünü destekliyoruz.

Tarmn gelecei açsndan genç nüfusun önemli olduunu aktaran Yumakl, ziraat fakültelerinde okuyup kendini sahada veya akademik olarak tarm alannda yetitiren, bu sektörü kalkndracak ve ileriye tayacak gençlerin, kendileri için çok kymetli olduunu bildirdi.

Yumakl, Evlatlarn tarm alannda okutarak bu sektörde bilgi, bilim ve teknolojiyi etkin kullanan gençler yetitiren çiftçi ailelerine bu ekilde destek olmaya çalyoruz. Bu gençlerin birikimleriyle tarmn geleceine yön vermelerini umut ediyoruz. Bilinçli tarm için hem çiftçi ailelerin hem de ziraat fakültelerindeki gençlerin yanndayz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git