Güneydoğulu 2 bin 800 çocuk enerji tiyatrosunda buluştu

Hizmet bölgesinde yaşayan halkı enerji verimliliği hakkında bilinçlendirmek amacıyla yıl boyunca çeşitli projeler gerçekleştiren Dicle Elektrik, bu kez çocukları özel bir tiyatro projesiyle buluşturdu.

Haberler 25.05.2018 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl, Milli Eitim Bakanl ve Enerji Verimlilii Dernei tarafndan hayata geçirilen ve bugüne dek Türkiye genelinde 25 binden fazla örenciyle buluan Enerji çocuk Naz ve Arkadalar adl gösteri Dicle Elektrik sponsorluunda sahnelendi.

Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Batman, Siirt ve rnakta 5 günde gerçekletirilen 11 ayr gösteriyi 2 bin 800 örenci izledi.

ENERJ TYATROSU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl ve Milli Eitim Bakanlnn destei ile Enerji Verimlilii Dernei tarafndan üç yl önce balatlan Enerji çocuk projesinin faaliyetlerinden biri olan Enerji çocuk Naz ve Arkadalar evde uygulamamz gereken, enerji verimliliine katk salayacak baz konular elenceli bir dille ve oyunlarla anlatyor. 81 ilde Tasarrufla Hayat, Daha Güzel Hayat vurgusu ile çocuklara ulaan oyunda enerji kaynaklar tantlarak, tasarrufun önemine deiniliyor.

Enerjinin verimli kullanlmasnn ülkenin ve ekonominin geleceine önemli katklarda bulunacan belirten Dicle Elektrik Datm Genel Müdürü Murat Karagüzel, çocuklarn enerjiyi bilinçli tüketme konusunda erken yalarda eitilmesi gerektiini belirtti ve unlar söyledi:

KATILIM YÜKSEK

çocuklarmzn enerjiyi bilinçli tüketme konusunda erken yalarda eitilmesi hem gelecek nesillerin daha bilinçli yaamasnn yolunu açyor hem de çocuklar anne-babalar üzerinde önemli bir denetim vazifesi görüyor. Enerjinin bilinçli olarak kullanlmasn salamak için bölge halkna verimliliin ve tasarrufun önemini her frsatta anlatmaya çalyoruz. Bu kapsamda, enerji verimlilii hakkndaki projeleriyle öne çkan Enerji Verimlilii Derneinin Enerji çocuk Naz ve Arkadalar tiyatrosuna sponsor olarak hizmet bölgemizde 2 bin 800 çocuumuza ulatk. çocuklarn katlm ve oyunu keyifle izlemeleri faydal bir projeyi hayata geçirdiimizi bize gösterdi. çocuk ve gençleri bilinçlendirmek, milli enerjimizin gelecei için son derece önemli.

Ana Sayfaya Git