Güneydoğu'nun gururları

Diyarbakır ve Batman'da yaşadıkları zorluklara rağmen azimle Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan öğrencilerden Mesut Akın, Muhammet Emin Özkahraman, Zeynep Aslan ve Alye Gündoğdu, tam puan alarak Güneydoğu'nun gururu oldu.

Haberler 28.06.2019 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve Batmanda yaadklar zorluklara ramen azimle Liselere Geçi Sistemi (LGS) snavna hazrlanan örencilerden Mesut Akn, Muhammet Emin Özkahraman, Zeynep Aslan ve Alye Gündodu, tam puan alarak Güneydounun gururu oldu.

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) LGS kapsamnda 1 Haziranda yaplan merkezi snavda tüm sorular doru yantlayarak tam puan kazanan 565 örenci arasnda Diyarbakrn Ergani ilçesinden Mesut Akn, çüngü ilçesinden Muhammet Emin Özkahraman, Balar ilçesinden Zeynep Aslan ile Batmandan Alye Gündodu da yer ald.

Snrl imkanlarna ramen kararllkla hazrlandklar snavda önemli baar elde eden örenciler, hayalini kurduklar meslee bir adm daha yaklamann sevincini yayor.

Ailesiyle mevsimlik içi olarak çalyor

Ergani ilçesinde Atatürk Ortaokulu örencisi Mesut Akn, Asnava okulda hazrlandn, düzenli çalmayla böyle bir baary beklediini söyledi.

Aabeyinin Cerrahpaa Tp Fakültesi 5. snfta okuduunu, dier aabeyinin de fen lisesinden mezun olduunu ifade eden Akn, snav sonucuyla heyecan yaadn belirtti.

Snavda elde ettii baaryla çok mutlu olduunu dile getiren Akn, Galatasaray veya Kabata Erkek Lisesinde okumak istiyorum. Yazlm veya bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Maddi durumumuz nedeniyle yaz aylarnda ailemle kays, fndk, pamuk toplamaya gidiyorum. Hep birlikte çalmaya gidiyoruz çünkü çalmamz lazm. dedi.

Baba Mahmut Akn da daha önce ilçeye bal Ziyaret köyünde yaadklarn, 2 yl önce ilçe merkezine yerletiklerini aktararak, çocuklarnn okumas için elinden gelen gayreti gösterdiini belirtti.

Eitim konusunda çok fedakar olduunu, çocuklarnn da kendisini mahcup etmediini dile getiren Akn, En iyi okullardan mezun oluyorlar. Büyük olum tp fakültesinde okuyor. Dieri fen lisesinden mezun oldu. Okuyup millete, devlete faydal insan olacaklarna inanyorum. Mesutun baars bizi çok mutlu etti. Azimle çalmann ürününü ald. diye konutu.

çocuklarn okutmak için ailesiyle mevsimlik içi olarak çaltn anlatan Akn, hemen her yaz tatilinde mevsimlik içi olarak farkl illere gittiklerini, bu yl da Malatyaya kays toplamaya gideceklerini aktard.

Akn, Oradan gelen gelirle çocuklarm okutmaya çalyorum. eklinde konutu.

lkokulu birletirilmi snfta okudu

çermik ilçesinde Fatih Ortaokulu örencisi Muhammet Emin Özkahraman da 10 kardeten en küçüü olduunu, köyde büyüdüünü ve ilkokulu birletirilmi snfta okuduunu anlatt.

Okumak için ilçe merkezindeki aabeyinin yanna gittiini, 7. snftan itibaren de ilçedeki Fatih Ortaokulunda okuduunu belirten Özkahraman, snava çok çaltn, sonuca da çok sevindiini ifade etti.

Özkahraman, Hayalim Galatasaray Lisesinde okumak. nallah bu hayalim gerçekleecek. Bilimle uramak istiyorum. Köyde yayorum. Okuyabilmek için ilçe merkezine geldim. Hayalimin gerçeklemesi için çok çaltm. eklinde konutu.

Fatih Ortaokulu Müdürü Murat Akda ise kendilerine bu gururu yaatan Özkahraman tebrik ederek, bu baarnn dier örencilere de güzel bir örnek olacan bildirdi.

Evleri sobal olunca okul kütüphanesinde snava hazrland

Merkez Balar ilçesindeki Faik Ali Ortaokulunda okuyan 4 çocuklu ailenin en büyüü 14 yandaki Zeynep Aslan da, 500 tam puan almann mutluluunu yayor.

Aslan, maddi durumlarnn yetersiz olmasna, sobal bir evde yaamasna ramen gayret ederek okuldaki öretmenlerinin de desteiyle snavda baar saladn kaydetti.

Snava, okulun kütüphanesinde saatlerce çalarak hazrlandn anlatan Aslan, öyle konutu:

K aylarnda okuldan eve gittiimde ev souk oluyordu ama ona ramen çalyordum. Pes etmedim, Baaracam dedim çünkü bir hedefim vard. Sonunda baardm. Ailemin bu baarmda katks çok büyük. Aldm bu puanla istediim liseye yerlemek istiyorum. leride mühendis olmak istiyorum.

Aslann annesi Nurcan Aslan ise çocuklarnn eitimine çok önem verdiini, kznn baarsnn kendilerini çok mutlu ettiini aktard.

Evimiz sobal, k aylarnda sadece bir odada kalyoruz. Souk odada da olsa kzm dersine çalyordu. Kzm okuyacak, güzel yerlere gelecek ve kardelerine sahip çkacak. diyen Aslan, kzyla gurur duyduunu ifade etti.

Faik Ali Ortaokulu Müdürü brahim Halil Yuvanç, Zeynepin snavda baar göstereceine inandklarn, örencilerinin böyle bir baar elde etmesinden mutluluk duyduklarn söyledi.

Yuvanç, Kzmz hiç durmad, sürekli çalt. Sadece okulumuzun bünyesinde açlan kurslarla baarya ulat. Böyle bir baar elde ettiimiz için biz de çok mutluyuz. dedi.

çok kitap okudum

Batmanda Gültepe Ortaokulu örencisi Alye Gündodu da elde ettii baaryla gurur kayna oldu.

Gündodu, istekli, düzenli ve sistemli çalma sayesinde, emeinin karln almann mutluluunu yaadn belirterek, öretmenlerine ve ailesine teekkür etti.

Sonucun açklanmasyla duyduu mutluluun tarif edilemez olduunu dile getiren Gündodu, Snava bol bol soru çözerek, çok kitap okuyarak, düzenli olarak deneme snavlarna girerek hazrlandm. Bugün de çalmann meyvesini aldm ve baardm. Bundan sonraki hedefim doktor olmak. Bu hedefime de ulaacama inanyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git