Güneydoğu; 23 Nisan coşkusu!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde de coşkuyla kutlandı. Cadde ve sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı.

Haberler 24.04.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

23 NSAN Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram, Güneydou Anadolu Bölgesinde cokulu törenlerle kutland.

KENT MEYDANINDA KUTLAMA

Diyarbakrda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram nedeniyle Kent Meydannda bir dizi etkinlik düzenlendi. Her yl valilik önünde düzenlenen kutlamalar Kayapnar ilçesinde bulunan Kent Meydannda gerçekletirildi.

Yeniehir lçesindeki Ant Parkta düzenlenen etkinlikte, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu ardndan l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan Atatürk Antna çelenk sundu. Buradaki törenin ardndan program, ehirde ilk kez bir çocuk parknda gerçekletirilen etkinliklere sürdü.

Kayapnar ilçesindeki Kent Meydannda yer alan çocuk parkna çok sayda ailenin çocuklaryla katlmas ve programdaki etkinlikler renkli görüntüler oluturdu.

ÜLKENN UMUDU çOCUKLAR

Vali Hasan Basri Güzelolu yapt konumada, TBMMnin açld büyük günü Gazi Mustafa Kemal Atatürkün dünyada ilk olarak çocuklara adanm bir bayram olarak ilan ettiini anmsatt.

Güzelolu, ülkenin umudu olan çocuklarn iyi eitim almas, mutlu olmas ve gelecee güvenle bakmas için devlet olarak bütün imkanlar sunduklarn belirtti.

Bugünün çocuklarnn gelecekte devralaca devleti daha ileriye, iyiye ve güzele tayacan ifade eden Güzelolu, öyle konutu:

HANET ODAKLARINA RAMEN

Her biriniz yüreinizdeki sevgiyle, inançla ve kararllkla bu büyük devleti sonsuza kadar payidar klacaksnz. Gelimi, kalknm, huzur ve güven içerisinde her türlü tehdide kar kenetlenmi bir büyük Türkiyeyi oluturacaksnz. çte ve dta bu büyük yürüyüümüzü, gelimemizi, gelecee doru kararl yürüyüümüzü engellemek isteyen bütün ihanet odaklar, terör örgütleri ve i birlikçileri sizlerin kararl ve imanl duruunuz karsnda ulaamayacak.

Etkinlikte iir ve kompozisyon dallarnda dereceye giren örencilere ödülleri takdim edildi, örenciler halk oyunlar, dans ve spor gösterisi sundu, iir okudu.

Kayapnar Belediyesi görevlileri etkinlie katlan çocuklara balon, pamuk ekeri ve patlam msr ikram etti.

PANAYIR HAVASINDA KUTLAMA

Palyaçolarn da yer ald programda oyun ve yarmalara katlan çocuklar müzik eliinde doyasya elendi.

Törene, Vali Güzelolunun yan sra Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Bölge Jandarma Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da katld.

çÖPLERDEN ATIK TOPLADI

Tüm yurtta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram cokuyla kutlanrken, ülkelerindeki iç sava nedeniyle Diyarbakra yerleen Suriyeli Alyenin (10) merkez Yeniehir ilçesi Ofis semtinde çöplerden kat ve plastik toplad görüldü.

SRT STADYUMDA ETKNLK

Siirtte, Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram dolaysyla ilk tören, Atatürk Antna çelenk sunulmas ile balad. Ardndan Siirt Atatürk Stadyumunda devam eden törenlere Vali Ali Fuat Atik, Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilda, Siirt 3üncü Komando Tugay Komutan Vekili Albay Ouzhan Pehlivan, Cumhuriyet Basavcs brahim Cansever, Emniyet Müdürü Saruhan Kzlay, örenciler ve çok sayda vatanda katld. Törende, örencilerin hazrlad gösteriler büyük beeni ile izlendi. Ülkelerinde yaanan iç sava nedeniyle eitimlerini Siirtte sürdüren Suriyeli örencilerin okuduklar bar arklar büyük alk ald. Gösterilerin ardndan, iir, kompozisyon ve resim sergisinde dereceye giren örencilere ödüllerinin verilmesi ile tören sona erdi.

çOCUKLARDAN SIFIR ATIK DEFLES

Batmanda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram farkl gösterilerle kutland. Atatürk Parkndaki kutlamaya Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Bakan Vekili Ertu evket Aksoy, 14üncü Hava Üs Komutan Albay Cokun Uçarclar, Milli Eitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kamu kurumlarnn yöneticileri ve kalabalk bir vatanda topluluu katld. Cumhuriyet Ortaokulu örencilerinin halk oyunlar gösteriyle balayan etkinlikte, horon oynayp halay çeken folklor ekiplerine vatandalar da alklarla elik etti. Scak havada vatandalar kendilerine kartonlardan gölgelik yaparak güneten korundu. Sfr Atk Defilesinde atk malzemelerden yaplan kostümleri sergileyen Batman DS Anaokulu örencileri alk yamuruna tutuldu. Atk karton, kat, pet ie ve CDlerden yaklak 1 haftada hazrlanan kostümleri sergileyen minik örencilerin gösterisi, büyük beeni toplad. Etkinlikler, müzikli gösteriyle son buldu.

IRNAK VALS AKTA HALAY çEKT

rnaktaki 23 Nisan kutlama etkinlikleri Valilik bahçesinde bulanan Atatürk Antna Milli Eitim Müdürlüü çelenginin braklmasyla balad. ehir Stadnda devam eden programa, Vali Mehmet Akta, 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutan Tümgeneral Veli Tarakç, Belediye Bakan Vekili Turan Bedirhanolu, Cumhuriyet Basavcs Mehmet Patlak, vatandalar, öretmenler ve örenciler katld. Programda örenciler iirler okudu, halk oyunlar gösterisi sundu, arklar söyledi. iir, kompozisyon ve resim yarmasnda dereceye giren örencilere ödülleri protokol tarafndan verildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü folklor ekibi, davul zurna eliinde halay çekti. rnak Valisi Mehmet Akta, Belediye Bakan Vekili Turan Bedirhanolu ve vatandalar da folklor ekibi ile birlikte halay çekti.

BNGÖLDE 23 NSAN COKUSU

Bingölde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram kutlama etkinlikleri, Hükümet Kona önünde bulunan Atatürk Antna çelenk sunulmas ile balad. Daha sonra TOBB Cevdet Ylmaz Ortaokulunda devam eden programa Vali Ali Mant, 49uncu Komando Tugay Komutan Tugeneral Ersin Altay, Belediye Bakan Yücel Barakazi, Cumhuriyet Basavcs Ahmet Bekta, Emniyet Müdürü Metin Akay, kurum müdürleri, örenciler ve aileleri katld. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuma yapan Bingöl Milli Eitim Müdürü Kadri Engin, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye için dönüm noktas olduunu söyledi. Daha sonra 23 Nisan konulu iirlerin okunduu etkinlikte, resim ve iir yarmasnda dereceye giren örencilere ödülleri verildi. TOBB Cevdet Ylmaz Ortaokulu öretmenleri ve örencileri tarafndan hazrlanan jimnastik gösterilerinin sergilendii törenler, yöresel halk oyunlarnn ardndan sona erdi.

MARDNDE 23 NSAN KUTLAMALARI

Mardindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram töreni, Valilik bahçesindeki Atatürk Ant önünde balad. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar, Atatürk Antna çelenk sundu. Kutlamalar daha sonra Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törenle devam etti. Törene, Vali Yardmcs Bahattin çelik, l Jandarma Komutan Tugenaral Yusuf Kenan Topçu, l Emniyet Müdürü Hasan Onar, Cumhuriyet Basavcs Tolgahan Öztoprak, Türkiye Geçici Köy Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir, 15 Temmuz Demokrasi ehitleri, Gazi ve Terör Madurlar Dernei Bakan Hatice Turan Kandemir ve vatandalar katld. Törende konuan l Milli Eitim Müdürü Sar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnn önemine deindi. çocuklarn iirler okuduu, halk oyunlar ve semazen ekiplerinin gösteri yapt törende, çeitli dallarda düzenlenen yarmalarda dereceye giren örencilere ödülleri verildi.

Ana Sayfaya Git