Güneydoğu önceki gece balkondaydı

Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlar İstiklal Marşı'nı balkonlardan okudu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, valilik konutunun kapısının önünde İstiklal Marşı okudu.

Haberler 24.04.2020 - 22:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Siirt, Batman, Mardin, Bingöl, Elaz ve rnakta yeni tip koronavirüse (Kovid-19) kar alnan tedbirler kapsamnda TBMM Bakan Mustafa entopun çars üzerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram ile TBMMnin açlnn 100. yln evlerinin balkonlarndan ve pencerelerinden Türk bayraklar eliinde stiklal Marn okuyarak kutlad.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Vali Hasan Basri Güzelolu ve ei Aye Güzelolu, valilik konutunun kapsnn önünde saat 21.00de stiklal Mar okudu.

Vali Güzelolu, yapt açklamada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramyla, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açlnn yüzüncü ylnn kutlandn söyledi.

Dünyada çocuklara armaan edilen ilk ve tek bayram kutlamann cokusunu yaadklarn belirten Güzelolu, Bütün çocuklarmzn ve dünya çocuklarnn 23 Nisan çocuk bayramn içtenlikle kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu çok özel günü ve milli bayrammz çocuklarmza armaan etti. dedi.

çocuklarn 23 Nisan cokusunu koronavirüs salgn nedeniyle gönüllerince alanlarda ve meydanlarda kutlayamadn belirten Güzelolu, öyle konutu:

Bu gün biz de onlarn evlerine misafir olduk. Diyarbakrda on binlerce çocuumuza, Vefa Sosyal Destek Gruplarmz evlerinde ziyaret ederek anl bayramz ve hediyelerini takdim ettiler. arklarla, cokuyla her bir köede Diyarbakr da 23 Nisan doya doya yaand.

Kayapnar ilçesinde vatandalarn evlerinin balkonunda stiklal Marn okumasnn ardndan Temaparkta Türkçe ve Kürtçe konser verilerek, havai fiek gösterisi yapld.

Etkinlikte Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç da yer ald.

- Siirt

Siirtte de vatandalar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram ile TBMMnin açlnn 100. yln evlerinin balkonlarndan ve pencerelerinden saat 21.00de ay yldzl bayraklar eliinde stiklal Marn okuyarak kutlad.

Vali Ali Fuat Atik ve ei Fulya Atik, Türk bayra astklar Vali Konandan, vatandalar da balkonlardan stiklal Marna elik etti.

Vatandalarn 23 Nisan dolaysyla balkonlarn Türk bayra ve balonlarla süsledii görüldü.

Vatandalar, araçlarla konvoy oluturarak 23 Nisan cokusuna ortak oldu.

- Batman

Batmanda da vatandalar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram dolaysyla pencere ve balkonlarda bir azdan stiklal Mar okudu.

Vali Hulusi ahin, Ebru ahin ile çocuklar ve görevliler de Vali Kona bahçesinde mar okudu.

- Mardin

Mardinde de vatandalar balkonlar çkarak stiklal Marna elik etti

Baz vatandalar evlerinin balkonunda meale yakarken baz vatandalar da klar açp kapatarak 23 Nisan sevincine ortak oldu.

Bu arada l Emniyet Müdürlüüne bal polis ekipleri caddede sirenler eliinde konvoy oluturdu.

- Bingöl

Bingölde de Kovid-19 salgn nedeniyle 23 Nisan Ulusal Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram evlerde çeitli etkinliklerle kutland.

Vatandalar, saat 21.00de evlerinin balkonuna çkan ve ellerinde Türk Bayra eliinde okullarda çalnan stiklal Marna elik etti.

stiklal Marnn okunmasnn ardndan balkonlardan alk sesleri yükseldi.

- Elaz

Elazda da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram kapsamnda havai fiek gösterisi yapld.

Elaz Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram dolaysyla saat 21.00de 10 dakika boyunca havai fiek gösterileriyle renkli görüntüler oluturdu.

Bayram dolaysyla vatandalarn evlerini bayrak ve balonlarla süsledii görüldü.

Vatandalar evlerinin balkonlar ve pencerelerinde ellerindeki Türk bayraklar sallayarak stiklal Marn seslendirdi.

- rnak

rnakta vatandalar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram ile TBMMnin açlnn 100. ylnn evlerinin balkonlarndan ve pencerelerinden saat 21.00de ay yldzl bayraklar eliinde stiklal Marn okuyarak kutlad.

Öte yandan rnak l Salk Müdürlüü ve Devlet Hastanesi personeli bahekimlik önünde toplanarak ellerinde Türk bayraklar ve Biz sizler için buradayz siz evde kalmaya devam edin dövizleri tayarak stiklal Marn okudu

l Salk Müdürü smail Babüyük, yapt konumada, rnak il salk personelleri olarak hepimiz sizin için dardayz. Bu salgn süresince sizlerin evde kalmalarn rica ediyoruz. Bu vesileyle sizlerin 23. Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramn kutluyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git