Güneydoğu'da kayağa ilgi arttı

Siverek ilçesinde bulunan, bölgenin tek kayak merkezi konumundaki Karacadağ Kayak Merkezi'nde yoğunluk yaşanıyor.

Haberler 27.02.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek ilçe merkezine 45 kilometre uzaklkta bulunan ve halk arasnda Güneydounun Uluda olarak bilinen 1919 rakml Karacada Kayak Merkezi, anlurfa, Mardin ve Diyarbakr gibi çevre kentlerden gelen kayak tutkunlarnn k mevsiminde en sk ziyaret ettii turizm mekanlarnn banda geliyor.

Burada, bölgedeki kent merkezlerinde pek fazla görülmeyen karla buluan vatandalar, kzak ya da leenlerle kayarak karn keyfini çkartyor.

Merkezin iletmecisi Orhan Atilla, AA muhabirine yapt açklamada, bu yl bölgeye çok daha fazla kar yadn söyledi.

Özellikle hafta sonlarnda vatandalarn merkezde younluk oluturduunu ifade eden Atilla, bölgede hava scaklnn artmasyla son günlerde karn erimeye baladn belirtti.

- Hafta içi de youn oldu

Gelecek hafta bölgenin ya almas durumunda merkezin iki hafta daha hizmet vereceini anlatan Atilla, Merkezimizde younluk bakmndan önceki yllara göre yüzde 50 art oldu. Bu sene 12 hafta çaltk. Bu yl hafta içi de baya younluk oldu. diye konutu.

Örenci Baran Erim, merkeze ilk defa geldiini ve çok memnun kaldn dile getirdi. Yava yava kaymay örendiini anlatan Erim, u an kar biraz erimi durumda, ondan dolay biraz zorlanyoruz. çok müthi bir yer. eklinde konutu.

Gamze Hacgaffarolu da merkezi beendiini dile getirdi. Herkese kayak yapmay öneren Hacgaffarolu, Buras çok güzel bir yer. Biz bölge illerinde pek fazla kar görmediimiz için böyle yerlere gelmek, kayak zevkini tatmak ayr bir güzellik. dedi.

Ana Sayfaya Git