Gurbetçi hayırsever Mardin’e yurt yaptırdı

Almanya’da yaşayan gurbetçi bir yardımsever, Mardin’de 200 kişilik kız öğrenci yurdu yaptırdı.

Haberler 28.12.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yllar önce içi olarak gittii Almanyaya yerleen Mardinli hayrsever Servet nciolu, Artuklu Üniversitesi bünyesinde hizmet vermek üzere 200 kiilik kz örenci yurdu yaptrd. 2016da temeli atlan ve 3 milyon TLye mal olan yurt, slami limler Fakültesine bal hizmet vermeye balad. 4 bin 500 metrekarelik alan üzerine ina edilen Servet nciolu Kz Örenci Yurdunda, 24 saat scak su, ücretsiz internet gibi hizmetler sunulurken, odalarn tamamnda buzdolab ve televizyon bulunuyor. Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arakça, nciolunun üniversite bünyesinde eitim gören kz örencileri sahiplenerek onlara barnma olana salamak amacyla bu anlaml ba yaptn belirtti. Arakça, Evlatlarmzn faydal bireyler olarak yetimelerini temin etmek ve insanla hizmet edebilecek konuma getirme yolundaki duyarllktan hareketle, kz örencilerimizin ve velilerinin mutlak faydasna olan bu batan ötürü deerli hemerimizi can gönülden kutluyorum dedi.

Aile ortamn aratmayan bir yerleke düzeninde örencilerin rahat bir ortamda ders çalmalarn sürdürebilmeleri için her katta etüt salonu bulunduunu ve yurt çevre düzenlenmesinin yapld anlatan Arakça, unlar kaydetti:

Yllarca ülkesinden ve Mardinden uzak yabanc bir ülkede gece gündüz çalarak aln teriyle kazandnn bir ksmn doduu ehre olan vefa duygusunun bir ifadesi olarak öylesine hayrl bir i için bata bulunan hayrsever hemerimizin dier bütün hemerilerimize ve hayrseverlerimize de örnek olmasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git