Güven Duygusu Aşılanıyor!

Mardin’in Midyat ilçesinde bir lisede öğrencilere güven duygusu ve dürüstlük aşılanması için ilginç bir uygulama yapıldı. Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler okul kantininden kendi alışverişlerini kendileri yapıyor. Parayı kendileri ödüyorlar, para üstünü kendileri alıyorlar. Okulun kantini var ama kantincisi yok.

Haberler 20.03.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örenciler arasnda güven duygusunu alamaya yönelik balatlan uygulama örenciler tarafndan mutlulukla karland. Okul idaresi tarafndan alnan ürünler maliyetine fiyatlandrlrken, her Cuma günü özel indirimler de uygulanyor. Kantine sabah taze poaça ve simit getirilirken, al veri için kantine gelen örenciler satn ald ürünün parasn kutuya brakyor. Para sürünü de kutuda bulunan paradan alyor.

Paras olmayan örenciler de kutunun yannda bulunan deftere borç yazdrp, daha sonraki günde borcunu ödeyip defterden siliyor.

Güven alama meselesidir

Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nurullah Yeilmen, bu projenin örencilere güven alama meselesi olduunu söyledi. Yeilmen, Bu projenin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bizim okulumuzda kantinci yok, kantinimiz var gerçekten bu tamamen bizim örencilerimizin hizmeti için sunulmu bir projedir. Kar amac yoktur. Sadece bir güven alama meselesidir. Hem onlar bizlere güveniyor. Hem bizler onlara güveniyoruz dedi.

Örencilerden Behiye çelik, okul idaresinin örencilere güvenmesinin kendilerini mutlu ettiini söyledi. çelik, Bize olan güven tabi ki de bizi mutlu ediyor. çünkü bu güven herkese verilmez, tabi ki bizim verdiimiz güvenin de bunda katks olduunu düünüyorum. Ama güzel bir ey yani bize güvenmeleri güzel ifadelerini kulland.

Uygulamay çok sevdiklerini dile getiren örencilerden ehmus Aknc da Bu kültür aslnda Müslümanlk için, zaten eskiden Müslümanlarda böyle idi her zaman, bir birleri arasnda güven vard. imdi de öyle. Kantinlerde 1 lira olan bir ey bizde 75 kuru. Yani geldii gibi satlyor eklinde konutu.

Örencilerden Betül Erkal ise çok güzel bir uygulama olduunu söyledi. Erkal, Cidden güzel bir etkinlik oldu bence, sonuçta burada eyalar olduu gibi kalyor. Biz eyamz alyoruz ve paramz brakp gidiyoruz. Hem öretmen, hem örenci arasnda güven artyor. Hem de toplumsal olarak bir mesaj iletiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git