Güvenlik soruşturması sağlıksız!

ÖSYM tarafından düzenlenen Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavından yeterli puan alıp sözlü mülakata giren Diyarbakır'daki 168 okul yöneticisi adayı güvenlik soruşturmalarıyla elendi.

Haberler 21.09.2021 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede baz illerde yönetici adaylarna yönelik düzenlenen mülakat, bata Diyarbakr olmak üzere bölgedeki birçok ehirde maduriyetlere neden oldu.

Söz konusu mülakatlarn ariv aratrmalar için bir süreç olduunu belirten adaylar, bu zaman zarfnda asl yaplan ilemin güvenlik soruturmas olduuna dikkat çektiler.

Eitim-Bir-Sen: Güvenlik soruturmasnda yüzlerce okul yöneticisi adaymz elendi

Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Yardmcs Recep Güne

Diyarbakrda 168 okul yöneticisi adaynn güvenlik soruturmalar gerekçesiyle elenmesine tepki gösteren Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Yardmcs Recep Güne, Geçtiimiz 14 Martta yönetici atama snav yapld ve 2 Nisanda sonuçland. Kazanan adaylarmz 26-29 Temmuz tarihleri arasnda mülakata alndlar. 2 Eylülde açklanan mülakat sonuçlarnda Diyarbakrda 168 adaymz güvenlik soruturmalar nedeniyle elendi ve sendikamza konuyla ilgili youn ikayetler gelmeye balad. Bunlarn birçou kendi üyelerimiz ve hayatlar boyunca hiçbir ekilde güvenlik sorunu yaamam kiiler. dedi.

Güvenlik soruturmalarnn salkl sonuçlar dourmadn biliyoruz

Güne, Yaptmz incelemelerde Diyarbakrda 168 adaymzn elendiini, güvenlik soruturmalarnn Türkiye genelinde toplamda 10-15 ilde yapldn ve dier illerde böyle bir uygulamann olmadn örendik. Güvenlik soruturmalarnn salkl sonuçlar dourmadn da biliyoruz. ikayetleri deerlendirdiimizde güvenlik soruturmalarnn kiinin kendisiyle alakal deil de aile veya akrabalaryla alakal olduunu örendik. ifadelerini kulland.

Güvenlik soruturmalarnn oluturduu olumsuzluklara da dikkati çeken Güne, Bizler sendika olarak güvenlik soruturmalarnn salkl sonuçlar vermediini, öretmenler odasnda adaylar üpheli duruma düürdüünü hatta aile yaplarna zarar verdiine ahit olduk. eklinde konutu.

Bir an önce güvenlik soruturmalarnn sonlandrlmas gerekmektedir

Konuyu l Milli Eitim ve Bakanlkla paylatklarnda taraflarna verilen cevabn, adaylarn mülakatta elendii yönünde olduunu belirten Güne, Fakat bunun kesinlikle mülakatla alakasnn olmadn ve güvenlik soruturmalarnn bir neticesi olduunu çok iyi bilmekteyiz. Bir an önce güvenlik soruturmalarnn sonlandrlmas gerekmektedir. dedi.

EKYSde baarl olduklar halde Diyarbakrda 168, Mulada 35, Kütahyada 5, Batmanda 36 yönetici adaynn yan sra zmir, Adyaman, Bitlis ve Hakkri gibi birçok ilde güvenlik soruturmas gerekçesiyle yüzlerce adayn düzenlenen mülakatla elendii örenildi.

Ana Sayfaya Git