Güzel sanatlara Silopi'den öğrenci

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulunda verilen atölye eğitimleri ve sağlanan imkanla her yıl ortalama 10 öğrenci Şırnak Güzel Sanatlar Lisesini kazanıyor.

Haberler 26.12.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Silopi ilçesindeki ehit Üstemen Ahmet Konuksever Ortaokulu, atölye eitimleri ve salad imkanla rnak Güzel Sanatlar Lisesine örenci yetitiriyor.

lçe merkezinde bin 100 örencinin eitim gördüü, 50 öretmenin görev yapt okulda, akademik baarnn örencinin ilgi ve yetenekleri dorultusunda en üst düzeyde gelitirilmesine çallyor.

Okulda 4 yl önce göreve balayan görsel sanatlar öretmeni Esin Polatn üstün gayreti, dier öretmenlerin de desteiyle örenciler dersten arta kalan zamanlarnda resim yapmaya yönlendirildi.

- Okulun bodrum kat sergi salonu, teras atölye oldu

Örencilerin atk malzemelerle hazrlad 2 bin ürün için okulun atl durumdaki fazla malzemelerin sakland depo olarak kullanlan bodrum kat, sergi salonu olarak düzenlendi.

El birliiyle düzenlenen okulun zemin katna Huzur Soka, duvarlarna Yeilçamn ünlü oyuncularnn portrelerinin çizildii alana ise Yeilçam Soka ad verildi.

Okulun teras katnda bir oday da örencileri için resim atölyesine dönütüren Polat, burada yaklak 20 örenciye bir sanat eserinin, özellikle reprodüksiyon (resmin çoaltlmas) eitimi veriyor.

Örenciler ünlü ressamlarn tablolarn tuvale yanstmaya çalrken hazrladklar tablolardan ileriki haftalarda sergi açmaya hazrlanyor.

Bu çalmalar sonucunda her yl ortalama 10 örenci rnak Güzel Sanatlar Lisesini kazanyor.

rnak Güzel Sanatlar Lisesinin yllk 40 olan örenci kontenjannn yüzde 25i ehit Üstemen Ahmet Konuksever Ortaokulu örencilerinden oluuyor.

- 20 örenci 250 çalmay tuvale aktaryor

Okul müdürü Mehmet Mete, bu yl da güzel çalmalara imza attklarn söyledi.

Esin öretmen ile 4 ylda adeta okulumuzun kaderi deiti. ifadesini kullanan Mete, atl durumda olan bodrum kat sanat galerisine dönütürdüklerini belirtti.

O projenin ardndan imdi de 20 örencinin tuval üzerine 250 tabloyu resmetmeye çaltn aktararak, bu çalmalarla ilgili örenciler ve velilerden de olumlu dönüler aldklarn dile getirdi.

Mete, okul idaresi olarak amaçlarnn örencilerin gelecee umutla bakmasn salamak olduunu kaydetti.

- Atölyemizde kurslara gelenlerle 50 örenciyi liseye hazrlyoruz

Güzel sanatlar öretmeni Esin Polat, AA muhabirine yapt açklamada, 6 ay önce okulun bodrum katn sanat galerisine dönütürüp 2 bin eser sergilediklerini hatrlatarak, baarl 20 örenciyle bu kez de sanatçlarn resimlerini tuvale aktarmaya çaltklarn söyledi.

Ünlü sanatçlarn eserlerini alp çoaltyoruz. Örencilerimiz, sanatçlarn nasl bir duyguyla, teknikle, hangi renkleri kullandn anlayarak çalma yapyor. Bu sayede de yaayarak örenip, özgün eserler ortaya koymalarn istiyoruz. diyen Polat, bu çalmann teknik gerektirdiini vurgulad.

Reprodüksiyon çalmasn 13 yandaki ortaokul örencilerinin yapmasnn büyük bir baar olduuna iaret eden Polat, Örencilerimiz verdiimiz eitimin bir aama üstündeler. Biz onlar gelitirerek güzel sanatlar lisesine en iyi ekilde hazrlyoruz. Her yl okulumuzdan 8-10 örenci liseyi kazanyor. Bu baar bizim için ayr bir gurur kayna. u an atölyemizde kurslara gelenlerle 50 örenciyi liseye hazrlyoruz. dedi.

Polat, 4 yldr örencilerle birlikte çaltklarn anlatarak hafta sonu kurslarnn da olduunu aktard.

- Hedefim güzel sanatlar lisesinde okumak

Örencilerden Gülbahar Bilge, resim yapmay çok sevdiini, resimle duygularn tuvale yansttn belirtti.

Bilge, Resim yapmaktan çok zevk alyorum. imdiye kadar 15 tablo yaptm. Hedefim güzel sanatlar lisesinde okumak ve iyi bir sanatç olmak. Eserlerimi insanlara ulatrmak, insanlara da resim yapmay sevdirmek istiyorum. diye konutu.

Rojbin Kara da daha önce ilgi duymadklar resim dersini Esin öretmenleri sayesinde sevdiklerini söyledi.

Resim eitimi sayesinde müzik, matematik ve dier derslere olan ilgisinin de arttn belirten Kara, Yamzdan büyük eserlere imza atyoruz. Bundan dolay çok mutluyum. Okul yönetimi ve öretmenimize çok teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git