Güzellikleri amatörleri büyülüyor

Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Siirt Valiliğine bağlı Gençlik ve Kültür Evi bünyesinde faaliyet yürüten fotoğrafçılık kulüpleri, kentin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla her hafta farklı bir mekana yürüyüş gerçekleştiriyor.

Haberler 27.03.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hafta sonlar toplanan 50yi akn genç fotorafç, her hafta kentin tarihi ve turizm alanlarna dikkat çekmek amacyla etkinlik düzenliyor.

Güzellikleri amatörler büyülüyor

Kent merkezinde tarihi Ulu Cami, Siirt evleri ve Tillo ilçesinde Kaletül Üstad Tepesi ziyaretinin ardndan doa güzellii ile bilinen Botan Vadisine yüksekten hakim bir noktada bulunan Rasl Hacar (Deliklita) görüntüleyen amatör fotorafçlar, çektikleri görselleri sosyal medyada paylaarak kentin tantmna katk sunuyor.

Gençlik Merkezi Müdürü rfan Tekin, fotoraf kulüplerinde eitim gören genç fotorafçlarla kentin turizm alanlarna dikkat çekmek amacyla her hafta yürüyü gerçekletirdiklerini söyledi.

Bölgenin terörle deil turizmle dikkat çekmesi için farkl sosyal aktivite çalmalar yürüttüklerini ifade eden Tekin, öyle konutu:

Kentimiz bölgenin doal güzellikleri ve tarihi mekanlaryla zengin bir yerdir. Bugüne kadar malum terör olaylar nedeniyle bir türlü güzellikleriyle ön plana çkmad. Kentimizin turizm alanlarna dikkat çekmek istiyoruz. Bunun için 60 kiiden oluan fotorafç gruplar her hafta bir tarihi mekana yürüyüp, çektikleri fotoraflar sosyal medyada yaynlayarak kentin doa ve tarihi alanlara dikkat çekiyorlar.

Fotorafçlk Kulübü Eitmeni Ahmet Yldz da 60 kiilik bir grupla Siirtin doa harikas Deliklitata çekim yaptklarn söyledi.

Fotorafçlk Kulübü olarak bünyelerindeki örencilerle bir araya gelip doa harikas yerlerde çekim yapmak istediklerini dile getiren Yldz, Bunu yapmamzdaki amaç, Siirtin doa güzelliklerini çevremizdeki insanlara fotoraflarmzla anlatmaktr. dedi.

- Ön yarglarm krdm

Fotorafç Özge Klç da zmirden geldiini belirterek, unlar kaydetti:

Daha önce Ankaradan hiç douya geçmemitim. Siirtte öretmen olarak atandm ve buray görmü oldum. Ön yarglarm vard, onlar krm oldum. Güneydou daha çok terörle anlan bir bölgeydi. Ama gezecek çok güzel yerleri var. Doas çok güzel, insan, halk çok güzel, scakkanllar. Dier atanmak isteyen arkadalar buray yazabilirler, çok memnunuz.

Öretmen Sibel Otam da Siirtin tarihi mekanlarn çekmek için fotorafçla amatör olarak balad ve arkadalaryla etkinliklere katldn anlatt. Otam, Fotorafçlk kulübü sayesinde yeni yerler gördük ve yeni insanlar tandk, bununla beraber Siirtin doa güzelliklerini kefetmeye baladk. Kimsenin aklna soru iareti gelmeden Siirtin ve Güneydounun güzelliklerini kefedebilirler. dedi.

Ana Sayfaya Git