Halk eğitim merkezlerinden bir ayda 602 bin kişi yararlandı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: "2022 yılında halk eğitimi merkezlerimizin sunduğu kurs çeşitliliğini özellikle kadınlarımızı dikkate alarak artırmayı ve bu kapsamda her ay 1 milyon vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz"

Haberler 03.02.2022 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, ocak aynda halk eitim merkezi kurslarndan 602 bin 282 kiinin yararlandna iaret ederek 2022 ylnda halk eitimi merkezlerimizin sunduu kurs çeitliliini özellikle kadnlarmz dikkate alarak artrmay ve bu kapsamda her ay 1 milyon vatandamza ulamay hedefliyoruz. açklamasn yapt.

Bakan Özer, yapt yazl açklamada örgün eitimin kapasite ve kalitesini sürekli artrrken dier taraftan her yatan kiinin talep ettii eitimleri de halk eitimi merkezleri üzerinden karlamaya çaltklarn ifade etti.

Türkiye genelinde 81 ilde 996 halk eitimi merkezinin youn bir ekilde bu talepleri karlamaya çaltna iaret eden Özer, u bilgileri verdi:

2022 yl ocak aynda kurslardan 602 bin 282 vatandamz yararland. Kurslardan daha çok kadnlarn yararlandn görüyoruz. Ocak aynda kurslardan yararlanan 602 bin 282 vatandamzn yüzde 67si kadnlardan oluuyor. Bu nedenle 2022 ylnda halk eitimi merkezlerimizin sunduu kurs çeitliliini özellikle kadnlarmz dikkate alarak artrmay ve bu kapsamda her ay 1 milyon vatandamza ulamay hedefliyoruz. Bu amaçla tüm halk eitim merkezlerimizin bulunduklar bölgelerde vatandalarmzdan talepleri almak için youn çaba içerisindeler.

- En fazla hijyen eitimine

Halk eitim merkezlerinde en fazla talep 484 bin 41 kiinin katld Gda ve su sektöründe çalanlar için hijyen eitimi kursuna geldi. Bunu bilgisayar operatörlüü, arclk, sosyal uyum ve yaam, Kuran- Kerim Okuma ve ngilizce eitimleri takip etti.

- Sertifikalar e-Devlette

MEB, sunduu hizmetler sonras verilen belge ve sertifikalara eriimi kolaylatrmak için yapt çalmalara bir yenisini daha ekledi. Halk eitimi merkezleri tarafndan düzenlenen kurslara ait alnan tüm sertifikalar e-Devlet kaps üzerinden eriime açld. Yeni sertifika alan veya eski sertifikalarn tekrar almak isteyenler kolaylkla e-Devlet kaps üzerinden barkotlu sertifikalarn alabilecek. Böylece kursiyerlerin sertifikalarn alabilmeleri için halk eitim merkezlerine gitmeleri gerekmeyecek.

Ana Sayfaya Git