Haniye okul!

Hayırsever iş adamı Cengiz Kılıç tarafından sağlanan kaynakla Kılıç'ın doğup büyüdüğü Hani ilçesinin Yayvan Mahallesi'ndeki 4 derslikli ilkokul, lojman binası ve lojman bahçesi yenilenerek, modern bir görünüme kavuşturuldu.

Haberler 18.09.2019 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl hayrsever i adam Cengiz Klçn salad kaynak sayesinde Hani ilçesinin Yayvan Mahallesindeki 4 derslikli ilkokul ve lojman binas ile lojman bahçesi yenilenerek, modern bir görünüm kazandrld.

Yenilenen okulun açl törenine Hani Kaymakam Turan Soukoluk, l Milli Eitim Müdürü Feysel Taçer, Hani Belediye Bakan brahim Lale, i adam Klç, örenciler, öretmenler ve veliler katld.

Törende konuan Kaymakam Soukoluk, yenilerek güzel bir mimariye kavuturulan 4 derslikli okulda 36 örencinin eitim göreceini, 3 öretmenin görev yapacan söyledi.

Soukoluk, i adam Klçn 28 yl önce ayrld memleketinde eitime destek sunduunu dile getirerek, çok büyük bir vefa örnei gördük. Eitime yaplan her yatrm, gelecek nesiller için yaplan yatrmdr. Bu vefa örneinden dolay hayrsever i adamnn babasnn ismini okula verdik. Eitime yaplan yatrmn maliyeti olmaz, deeri olur. Bu deeri hizmetle buluturan hayrseverimize teekkür ediyoruz. dedi.

Milli Eitim Müdürü Taçer de okulun önceki artlarnn eitim ve öretim için elverili olmadn belirtti.

Okulun daha önceki fiziki yetersizliklerine deinen Taçer, yaplan onarmdan sonra çocuklarn okula güle oynaya gelmeye baladn ifade etti.

Taçer, yenilenen okulun hayrl olmasn dileyerek, okulda yetiecek örencilerin ülkeye faydal bireyler olacana inandn aktard.

- çocuklar bizim geleceimiz

adam Cengiz Klç ise zmirden gelerek, doup büyüdüü Hani ilçesinin Yayvan Mahallesinde eitime katk sunmann mutluluunu yaadn belirtti.

çocuklar bizim geleceimiz. Onlar yarnlara hazrlamak zorundayz. Bütün millet olarak bunu yapmamzda fayda var. diyen Klç, herkese memleketlerine faydal çalmalar sunmalar tavsiyesinde bulundu.

Klç, temel ihtiyacn eitimin kalitesinin artrlmas olduuna iaret ederek, insana yaplan yatrmn ülkenin geleceine yapldn vurgulad.

Okul Müdürü Ferda Atl da okula salad destekten dolay hayrsever i adamna teekkür ederek, salanan destek sayesinde okuldaki tüm eksiklerin giderildiini, okulun modern görünüme kavutuunu aktard.

Okula i adam Klçn babasnn ad verildi.

Kaymakam Soukoluk tarafndan, Selahattin Klç lkokulu adyla hizmet verecek okula katklar nedeniyle i adam Klça plaket takdim edildi.

Açln ardndan yenilenen okuldaki snflar gezildi.

Ana Sayfaya Git