Harçlıklarıyla okul ısıttılar

Muş'ta üniversite öğrencileri okul harçlıkları ve topladıkları yardımlarla aldıkları yaklaşık 6 bin kışlık ayakkabı ve montu, çevre köylerdeki okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuklara dağıttı

Haberler 14.01.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Alparslan Üniversitesinden (MÜ) bir grup örenci, okul harçlklar ve topladklar yardmlarla aldklar klk ayakkab ve montlar, köy okullarnda eitim gören çocuklara hediye etti.

Üniversitede yaklak iki yl önce bir araya gelen, köy okullarndaki çocuklar ile ihtiyaç sahibi ailelere yardm etme karar alan örenciler, Hayrda Buluanlar Topluluunu kurdu.

Topluluk, 2017-2018 akademik ylnda üniversitede kendi aralarnda topladklar paralar ve sosyal medyada balattklar kampanya ile saladklar yardmlarla yaklak 6 bin klk ayakkab ve mont ald ve çevre köylerdeki okullarda eitim gören ihtiyaç sahibi örencilere datt.

Örencilerin son olarak ziyaret ederek yardmlar datt merkeze bal Kzlaaç ve Konukbekler köylerindeki çocuklar büyük sevinç yaad.

- Paylatkça mutlu oluyoruz

Topluluun akademik danman Hatip Erdomu, yardmlarn k mevsimi boyunca devam edeceini söyledi.

htiyaç sahibi örencilere yardm etmenin mutluluunu yaadklarn anlatan Erdomu, Köy köy gezip örencilere ayakkab, mont ve krtasiye malzemesi datyoruz. Bu yardmlar çok önemsiyoruz çünkü üniversite örencileri harçlklarndan ksarak bir eyler alyorlar. Hepsine çok teekkür ediyorum. Biz paylatkça, ihtiyaç sahipleri mutlu oldukça, biz de mutlu oluyoruz. dedi.

Mu Milli Eitim Müdür Yardmcs Metin Aksu ise yardmlardan dolay topluluktaki örencilere teekkür ederek, Bu topluluk yaklak iki yldr bu etkinlikleri düzenliyor. Üniversite örencilerinin köy okulu örencileriyle bir araya gelmelerini çok önemsiyoruz. Emei geçenlere teekkür ediyorum. dedi.

- Onlardan çok biz seviniyoruz

MÜ slami limler Fakültesi 4. snf örencisi Kezban Ercan ise imdiye kadar topluluk olarak 24 köy okuluna giyim ve krtasiye yardmnda bulunduklarn anlatt.

Bu yardmlar büyük mutluluk duyarak yaptklarn dile getiren Ercan, unlar kaydetti:

Her yardmdan sonra daha fazlasn yapmak istiyoruz. çünkü örencilerin gözlerindeki sevinci gördüümüzde çok etkileniyoruz. Belki onlardan çok biz seviniyoruz. Burada bulunmann mutluluunu yayorum. Onlarn mutluluuna ortak olduk. Birilerinin mutluluuna ortak olmak dünyann en güzel eyidir.

Ana Sayfaya Git