Harita mühendisliği bölümü

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde Harita, İmar, Şehircilik, Coğrafi Bilgi Sistemleri, alt yapı ve mühendislik projelerinin; etüt, planlama ve uygulamasında vazgeçilmez disiplin olan Harita Mühendisliği Lisans Bölümü, Mart 2017 tarihi itibariyle YÖK kararı ile açıldı.

Haberler 29.03.2017 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu Bölgelerinin tek Harita Mühendislii Bölümü, Diyarbakr Dicle Üniversitesinde açld. 2017-2018 Eitim - Öretim ylnda örenci alm hedefleniyor. lk etapta 40 örenci ile Eitim - Öretim faaliyetine balayacak.

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Kavak Dou ve Güneydouda krsal nüfus hzla azalmakta olup kent nüfuslar da ayn hzla artmaktadr. Mezunlarmz bölgemizin ihtiyac olan imar ve ehircilik faaliyetlerinde imar uygulamalarnda (düzenli ve planl kentler oluturmak için), sulama, enerji, madencilik, ulatrma ve alt yap gibi herkesi yakndan ilgilendiren projelerde çalacaklardr. Bölgemizde bu tür mühendislik faaliyetleri günümüzde de devam etmekte olup gelecekte de artarak devam edecektir. dedi.

HARTA MÜHENDSL

Kavak, Üniversitenin yetitirecei yetenekli harita mühendisleri ile bölgenin kalknma ihtiyac olan kalknma hamlesine katk sunacaklarn ifade ederek, Bölge üniversitesi niteliinde olan Dicle Üniversitesi bu görevi laykyla yerine getirecektir Uygulama projelerinin ortasnda bulunan Diyarbakr Dicle Üniversitesi bu eitim için gerek ehir gerekse de üniversite kadrolar ve fiziki eitim meknlar ile son derece elverilidir. Öretim ve staj aamalarnda uygulamac kurumlarla yakn ibirliine gidilecektir. Mezun edeceimiz mühendisler bata belediyelerimiz olmak üzere neredeyse tüm kamu kurumlarnda ve özel sektörde büyük bir aç gidereceklerdir.

Ana Sayfaya Git