Haritadan sıra örtüsü yaptı

Diyarbakır'da, Şehit Polis Mehmet Erçin İlkokulunda sınıf öğretmeni Çiğdem Şakır, öğrencilerinin illeri ve ülkeleri daha iyi öğrenmelerini sağlamak amacıyla sıra örtülerini Türkiye ve dünya haritası şeklinde tasarladı.

Haberler 23.03.2019 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, ehit Polis Mehmet Erçin lkokulunda 1-D snf örencileri, öretmenleri çidem akrn, Türkiye ve dünya haritasndan tasarlad sra örtülerini kullanyor.

Merkez Kayapnar ilçesindeki okulda snf öretmeni olan çidem akr, örencilerinin illeri ve ülkeleri daha iyi örenmelerini salamak amacyla sra örtülerini Türkiye ve dünya haritas eklinde tasarlad.

Öretmen akr, örencilerle birlikte üzerinde Türkiye ve dünya haritasnn yer ald sra örtüsü tasarladklarn, sofra bezi görünümlü sra örtüleri yerine eitime katk sunmas için bu uygulamay hayata geçirdiklerini söyledi.

HARTADAN SIRA ÖRTÜSÜ

Örenmenin her yerde olmas gerektiini, çocuklar yaama hazrladklar ortamlarn önemli olduu anlatan akr, çocuklar her alanda iyi bir ekilde yetitirmek için gayret göstermeleri gerektiini kaydetti.

Bu çalmann bütün okullarda yaplmasn istediini kaydeden akr, öyle konutu:

Bir sramza dünya haritas, bir sramza da Türkiye haritas yaptk ki kark kullanalm. çocuklar bu sayede illerin ve ülkelerin yerini örensin. Bu projemin patentini almak ve Milli Eitim Bakanl ile Türkiyedeki tüm okullarda uygulanmasn istiyorum. Bu sayede örenciler, hem Türkiyeyi hem de dünyay harita üzerinde tanyor.

Sra örtülerini herkesin çok beendiini, çok gururlandklarn dile getiren akr, eitim denilince akla ilk gelen yerin okul olduunu, bu çalmalar sayesinde çocuklarn örenme isteinin artacan aktard.

çocuklarn elenerek bilgi sahibi olmas için bu tür etkinliklerin artrlmas gerektiini kaydeden akr, bu amaçla yola çktklarn, çocuklarn bilgiye ulamas için yardmc olduklarn anlatt.

Ana Sayfaya Git