Harran’da eğitimcilere saldırıya tepki

ŞANLIURFA'nın Harran ilçesinde, İstanbul'un fethinin yıl dönümü için düzenlenen programda, isminin anons edilmediği öne sürülen Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz'un yakınlarınca Harran İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Demiroğlu ile okul müdürü Ahmet Karademir'in dövülmesine meslektaşları tepki gösterdi.

Haberler 31.05.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbulun fethinin 566nc yl dönümü dolaysyla dün Harrandaki Selahaddin Eyyubi Anadolu mam Hatip Lisesinde düzenlenen etkinlikte Harran Belediye Bakan Mahmut Özyavuzun ad anons edilmemesi üzerine çkan tartmada bakann yaknlar, lçe Milli Eitim Müdürü Kenan Demirolu ile okul müdürü Ahmet Karademiri örencilerin gözleri önünde dövdü. Öretmenler saldrnn ardndan hastaneye kaldrld. Eitim-Bir-Sen anlurfa ube Bakan brahim Cokun, düzenledii basn toplantsyla olaya tepki gösterdi.

Harranda yaananlarn asla kabul edilemeyeceini ve öretmenlere iddetin mazur görülemeyeceini belirten Cokun, öyle dedi:

ETMCLER TEPK GÖSTERD

Program sonrasnda, balayan arbede de okul müdürü ve arbedeyi önlemeye çalan lçe Milli Eitim Müdürü, Harran Belediye Bakannn yanndakiler tarafndan darp edilmilerdir. Bugüne kadar örencileri ve velileri tarafndan darp edilen, yaralanan ve ne yazk ki öldürülen öretmene iddet vakalarna Harran ilçemiz makam sahiplerinin gölgesi altnda olanlarn saldrsyla ahitlik yapmak durumunda kalmtr. Bilinmelidir ki, hiçbir makam sahibi, bulunduu makamn salad kamu gücünü vatandana kar kullanma serbestisine sahip deildir. Böylesi bir program, o program düzenleyen okul müdürüne saldr ve darp ile neticelendirmenin izah mümkün deildir. Elim hadisenin ardndan anlurfa Valilii tarafndan olayn ön incelemenin yaplmas için bir Vali Yardmcsnn görevlendirilmi olmas sevindiricidir. Ancak, ifadesi alnan kamu personelinin özgür iradeleriyle fikirlerini yanstabilecekleri bir ortamn oluturulmas adaletin tecellisi hususunda oldukça önemlidir.

Öte yandan darp edilen Harran lçe Milli Eitim Müdürü Kenan Demirolu ile Selahaddin Eyyubi Anadolu mam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ahmet Karademirin tedavilerinin ardndan ikayetçi olmadklar Harran Belediye Bakan Mahmut Özyavuzla bir araya gelerek aralarndaki tartmay sonlandrdklar örenildi.

Ana Sayfaya Git