Harranlı kız!

Küçük yaşına rağmen müzikteki başarısıyla dikkati çeken ve 8 yıldır İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı piyano bölümüne yarı zamanlı devam eden 14 yaşındaki Sera Çamaş'ın, Harranlı çocukları müzikle tanıştırmak için başlattığı çalışma sonuç verdi.

Haberler 11.10.2019 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük yana ramen piyanodan kemana, ukuleleden gitara birçok enstrüman çalabilen ve 8 yldr stanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvar piyano bölümüne yar zamanl devam eden Sera çaman, Harranda yürüttüü çalmalarn sonucunda 42 kz çocuundan oluan müzik korosu kuruldu.

Müzikteki baarsyla dikkati çeken 14 yandaki çama, geçen yl etkinlikte bir araya geldii Harranl çocuklar müzikle tantrmak için att admlarn karln almaya balad.

Geçen aylarda sosyal medyadan balatt kampanyayla toplad 50 orgu okullara datan ve köylerde müzik atölye çalmalar yapan çama, Harranl kz örencilerin hayatna dokunmay sürdürüyor.

lçedeki 7 köy okulunda eitim gören 42 kz örencinin bulutuu bir koro kuran çama, hemen müzik çalmalarna balad.

Yöredekilerin adeta müzik perisi olan çama, müzik sayesinde tant Harranl çocuklarla çok güzel bir uyum yakaladklarn söyledi.

Müzik atölyeleri yaparken çocuklarla bir koro kurmay amaçladn belirten çama, amacna ulamann mutluluunu yaadn ifade etti.

- çocuklar örenmeye çok istekli ve keyifle ilerliyorlar

Projeyi Harranl çocuklarn kendilerini ifade edecekleri bir yol olmas umuduyla balattn anlatan çama, öyle konutu:

Harranda 7 köyden 42 kzla Harran Kz çocuk Korosunu kurdum. Aralarnda Harrann köylerinde yaayp hiç köyünden çkmam, Harran bile görmemi çocuklarn da olduu kzlar, bir seçim kriteri gözetmeden koroya dahil ettik ve çalmalara baladk. Eitim açsndan dezavantajl grupta kabul edilen köylerdeki çocuklar doayla iç içe özgürce büyüyor ve aslnda birçok anlamda daha avantajl durumdalar. çocuklar örenmeye çok istekli ve keyifle ilerliyorlar.

çama, yaptklar çalmann okullardaki öretmenlerin ve yerel yönetimlerin desteiyle sürdüüne iaret ederek, henüz yolun banda olmalarna ramen güzel anlar yaadklarn aktard.

Türkiyenin her yerinde çocuklar müzikle buluturup korolarla birletirerek seslerini duyurmay hedeflediini vurgulayan Sera çama, çalmalarna katk vermek isteyenlerin desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Koroya katlan örenciler de Sera çama ile tanmaktan ve koroda yer almaktan dolay duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Ana Sayfaya Git