Hasta öğrenciye uzaktan eğitim!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kronik hastalığı bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin bu durumlarına ilişkin e-Nabız Sistemi'nden veya Sağlık Bakanlığınca belirlenecek diğer usullerle alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, eğitimlerini Kovid-19 salgını süresince uzaktan eğitim ile sürdürebileceklerini bildirdi.

Haberler 26.08.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEB Ortaöretim Genel Müdürlüünce yüz yüze eitim baladktan sonra kronik hastal olan lise örencilerinin eitim faaliyetlerini uzaktan eitimle sürdürebileceine ilikin açklama yaplmt. MEB Temel Eitim Genel Müdürlüünce, 2020-2021 eitim ve öretim yl sene ba i ve ilemlerine ilikin illere dün gönderilen yazda, kronik rahatszl bulunan ilkokul ve ortaokul örencilerine yönelik yaplacak ilemler belirlendi.

Buna göre, Salk Bakanl e-Nabz Sisteminde kronik hastalklar listesinde hastal yer alan resmi ve özel ilköretim kurumlarnda örenim gören örenciler, bu durumlarna ilikin e-Nabz Sisteminden veya Salk Bakanlnca belirlenecek dier usullerle alacaklar belge ile okul müdürlüklerine bavurmalar halinde, eitim faaliyetlerini Kovid-19 salgn süresince uzaktan eitim ile sürdürebilecek.

Buna göre, 21 Eylül 2020 Pazartesi günü balayacak yeni ders yl için okullarda, Eitim Kurumlarnda Hijyen artlarnn Gelitirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Klavuzu dorultusunda hijyene yönelik hazrlklar tamamlanacak.

Okul yönetimlerince kayt srasnda, mevzuatta yeri olmayan fatura, sözleme gibi belgeler velilerden talep edilmeyecek, ancak kayt alan içinde olmad ve adrese ilikin yükümlülüklerin yerine getirilmediinden kuku duyulan durumlarda, köy veya mahalle muhtarlar ile koordineli bir ekilde gerekli aratrma yaplarak, ilgili kanun hükümleri gereince aykr davrananlarla ilgili ilem yaplacak.

Derse balama saatleri, Kovid-19 salgnnn etkisi, corafi artlar, iklim ve çevre koullarndaki farkllklar göz önüne alnarak gerek tamal sistemle tanan örencilerin durumu açsndan gerekse özel örenci servisiyle tanan örencilerin gün aydnlanmadan yola çkmalarna müsaade edilmeyecek ve gün ndan daha fazla yararlanlmas için valiliklerce düzenlenme yaplacak.

KAYIT SIRASINDA BAI ALINMAYACAK

Velilerden, okullara örenci kaytlar esnasnda kayt paras veya balarn, ilgili mevzuatlara aykr olmas sebebiyle alnmayaca, aksi durumlarda bu tarz uygulamalara dair ikayetlerin valilikler tarafndan deerlendirilerek gerekli ilemlerin yaplmas talimat verildi.

Ayrca, devlet okullarnda okula kayt, özel grup snflar, öretmen seçimi, teknolojik veya fiziki olanaklar, yabanc dil eitimi gibi snf ayrmclna sebep olacak ve eitimde frsat eitlii ilkesini zedeleyecek uygulamalar da yaplamayacak.

Ana Sayfaya Git