Hastalığı yüzünden ikiziyle birlikte okula gidemiyor

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde oturan 9 yaşındaki ikiz kardeşleri beraber okula gitmekten hastalık alıkoydu. 'Akdeniz Ateşi Hastalığı' tedavisi gören Fatma, ikizi Zehra ile birlikte okula gidememenin üzüntüsünü yaşıyor. İşkur tarafından geçici işe yerleştirilen baba Abidin Yaşar, yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Haberler 08.11.2017 - 08:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akdeniz Atei Hastal ve çektii arlar nedeniyle henüz 1inci snftayken çok sevdii okul ve arkadalarn terk etmek zorunda kalan 9 yandaki Fatma Yaar, her akam ikizi Zehradan okulunu, arkadalarnn durumunu, gördükleri dersleri anlatmasn istiyor. ylemek, okuluna kald yerden devam etmek ve meslek sahibi olmak istediini anlatan Fatma, yetkililerden yardm bekliyor.

HASTALII YÜZÜNDEN

Ekonomik durumlar kötü olduu için derme çatma tek odal evde 4 çocuu ile birlikte yaadn belirten kur tarafndan geçici ie yerletirilen baba Abdin Yaar ve anne Aysel Yaar, kzlarn tedavi ettirmeye imkanlarnn yetmediini söyledi. Kzn birkaç kez Yüksekova ve Vanda hastaneye götürdüünü, ancak sürekli götüremediini anlatan Abdin Yaar, zaman zaman iddetli arlar çeken kzn daha büyük kentlere götürererek tedavi ettirmek istedini, imkanlarnn buna yetmediini, yetkililerden yardm beklediini söyledi.

Ana Sayfaya Git