Hastane bahçesinde uzaktan eğitim dersi

Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesinde matematik öğretmeni olan Mehmet Aydın, 8 gündür Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde korona virüs tedavisi gören babasına refakatçilik ederken, aynı zamanda yanına aldığı tabletiyle de öğrencilerini ihmal etmeyip soğuk havalara rağmen hastane bahçesindeki banklarda uzaktan eğitimle ders vermeye devam ediyor.

Haberler 10.12.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Fen Lisesinde matematik öretmeni olan Mehmet Aydnn babas 8 gün önce korona virüse yakaland. Aydn, Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlan babasna hastane bahçesinde refakat etmeye balad. Babasnn yanndan bir an olsun ayrlmayan Aydn, bu süreçte örencilerini yüzüstü brakmak istemedi. Aydn, yanna ald tabletiyle hastane bahçesinde oturduu bankta uzaktan eitimle derslere katlp, örencilerin eitimlerinden geri kalmamasn salad. Mesleine peygamber meslei olarak baktn belirten Aydn, burada da görevinin banda olduunu, iini yarda brakmadn kaydetti.

BZ NSAN YETTRYORUZ

Aydn, babasnn 8 gündür hastanede olduunu bu süreçte örencilerinin derslerinden geri kalmamas için hastane bahçesindeki banklarda uzaktan eitimle ders verdiini söyledi. Babasnn kendisi için nasl can cier ise ayn ekilde örencilerinin de öyle olduunu belirten vefakar öretmen Aydn, Onlarda hayatmzn bir parças. Onlara da bu dönemde sevgiyle yaklamamz lazm, zor bir dönem. Onlara yaklamadmz zaman örencilerimiz derslerden uzak kalacak ve daha sonraki zamanlarda derse stmak çok zor olacak. Yaptmz i, u an biz insan yetitiriyoruz. Bir çiçee, bir aaca nasl sevgiyle yaklarsak, nasl güzel yaklarsak, çiçek, aaç o ekilde güzel büyür. nsan da bir canldr. Ona ne kadar sevgiyle, içten yaklarsak o kadar güzel büyür. Topluma güzel, hayrl bir vatanda olur. Bizim yaptmz i insan yetitirmek. nsan yetitirmek ne demektir, peygamber mesleidir. Dardan biri bize ne i yapyorsunuz dediklerinde ben, öretmenim demiyorum. Yaptmz i insan yetitirme olduu için ben hep öyle diyorum, ben insan yetitiriyorum. Kendimi bazen bahçvan olarak da görüyorum. Branm matematik ve uzaktan da çok zor oluyor. Evde olsaydm belki daha faydal olurdu, daha güzel olurdu. Yeri geldiinde bir tahtay açardk. Baka bir ekilde ders anlatma imkanmz olurdu. Ama burada da en aznda görevimizin bandayz. imizi yarda brakmyoruz. Kamera açmam gerektii zamanlarda tabletimi bankn üzerine brakyorum. O ekilde kameray açp, örencilerime göstermem gereken ifadeler varsa gösteriyorum. Yoksa dier ekilde örneklerimizi göstererek örencilerimize dersimizi anlatyoruz. 12 yllk öretmenim, elimizden ne geliyorsa örencilerimize vermeye çalyorum dedi.

Ana Sayfaya Git