Hataya Düşmeyin

TEOG lise taban puanlarının nasıl öğrenileceği TEOG tercihlerini yapmaya başlayan binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri haline geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TEOG tercihleri 14 Temmuz itibariyle başladı. TEOG tercihleri 24 Temmuz tarihine kadar devam edecek. TEOG yerleştirmeye esas puanlarına göre liselere tercih işlemleri 14 Temmuz’dan itibaren 24 Temmuz saat 17.00'ye kadar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecek. Peki, TEOG lise taban puanları nasıl öğrenilir? 2017 TEOG tercihleri nasıl yapılacak?

Haberler 16.07.2017 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TEOG tercihleri balad. yi bir lisede okumak isteyen yüz binlerce örencinin bir yl boyunca emek verip elde ettikleri puanlar, TEOG tercihleri araclyla Milli Eitim Bakanlna 14-24 Temmuz tarih aralnda iletilecek. 2017 Lise taban puanlar bilgisi araclyla elde ettikleri puanlar kullanacak olan adaylar, Milli Eitim Bakanlnn sonuçlar açklayaca tarihi bekleyecek. MEB tarafndan gerçekletirilen TEOG sistemi kapsamnda liseler için tercih süreci balad.

TEOG yerletirmeye esas puanlarna göre liselere tercih ilemleri 14 Temmuzdan itibaren 24 Temmuz saat 17.00ye kadar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüünden yaplabilecek. Örenciler 25 okul tercih edebilecek ve bu tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüüne onaylatacak. Bu onaydan sonra tercih deiiklii yaplamayacak. Örenciler, tercih ve yerletirme ilemleri için illerde oluturulan rehberlik komisyonlarna müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecek.

YERLETRME SONUçLARI 11 AUSTOSTA

Orta öretime yerletirmeye esas puanla örenci alan okullarn önceden belirlenmi kontenjanlarna, orta öretime yerletirmeye esas puan ve puan üstünlüüne dayal olarak örencilerin tercihleri dorultusunda merkezi yerletirme yaplacak.

Tercih ilemleri tamamlandktan sonra 11 Austosta yerletirme sonuçlar ve bo kalan kontenjanlar www. meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek. Sonuçlar, T.C. kimlik numaras ve doum tarihiyle sorgulanabilecek, ayrca sonuç belgesi gönderilmeyecek. Yerletirmeye esas nakil ilemleri ise 14-18 Austos, 21-23 Austos ve 28 Austos-6 Eylül 2017de gerçekletirilecek.

LSE TABAN PUANLARI 2017

TEOG lise taban puanlar, lise tercihini yapmak isteyen örenci ve veliler tarafndan aratrlmaya devam ediyor. Alm olduklar puan ve baar sralamasna göre bölgelerinde bulunan en iyi liseyi tercih edecek olan örenciler, bu tercihlerini gerçekletirmeden önce lise taban puanlar bilgisini inceleyecek. te, Milli Eitim Bakanlnn yaymlad TEOG lise taban puanlar bilgisi ve detaylar

TEOG LSE TERCHLER NASIL YAPILIR?

8inci snf baaryla tamamlayan örenciler, yerletirme ilemleri için tercih ve yerletirmeye esas nakil bavurusunda bulunabilecektir. Tercih ilemi örenci/veli tarafndan bireysel olarak https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yaplabilecektir. Yaplan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatlacaktr.

Tercih ilemleri, Bakanlmz http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internetadreslerinde yaymlanan tercih listelerinde yer alan okullarn tercih kodlarna göre, örenci velisi tarafndan 14-24 Temmuz 2017 tarihleri arasnda yaplacaktr.

Elektronik ortamda onaylanan Yerletirme Tercih Ön çalma Formu nun çkts alnarak okul müdürlüü ile veli tarafndan imzalandktan sonra asl okulda saklanacak ve bir nüshas imza karl veliye verilecektir.

BU HATALARI YAPMAYIN

Hatice Ylmaz (Eitim Uzman): Tercih listesi aslnda sizin girmeyi en çok istediiniz okuldan, en az tercih ettiiniz okula doru sralanr. Yüzdelik dilimindeki okullar istemedii için daha üsttekilerden tercih listesi oluturanlarn yerleme ans olmadndan, kayd otomatik olarak açk liseye yaplacak. Bu yüzden garantiye almak için yüzdelik diliminizden daha gerideki okullardan 4 veya 5ini belirleyin. Ayn puandaki okullardan en iyisi evinize yakn olandr. Farkl bir ilden okul seçerken, özellikle fen ve sosyal bilimler liselerini seçenler okulun yatl bölümü olup olmadna bakmal. Tabii yatl okumay isteyip istememek de önemli.

EN FAZLA 25 OKUL TERCH EDLECEK

Örenciler, en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek. Liste oluturulurken okullarn tercih kodlar, örencinin yüzdelik dilimi, okullarn kontenjan tablolarndaki yüzdelik dilimi, yerletirmeye esas puann dikkate alnmas ve özellikle okullarn kontenjan durumlar ve tantm bilgilerinin incelemesi gerekecek.

TERCHLER MÜDÜRLÜK ONAYLAYACAK

Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüünden elektronik ortamda onaylatlacak. Onaylama ilemi yapld anda tercih ilemi tamamlanacak. Aksi takdirde örenci tercih yapmam saylacak. Onaylanan tercih formunun iki nüshas alnarak okul müdürlüü yetkilisi ile veli tarafndan imzalanacak, biri okulda, dieri velide kalacak. Onaylama bitince düzeltme yaplamayacak.

Ana Sayfaya Git