Hayali Modacı Olmaktı

Hastalığı nedeni ile 8. sınıfta okulunu bırakmak zorunda kalan Hatice, tedavi için her ay Adana’ya gitmek zorunda kaldı. Aldığı kemoterapi ve ışın tedavisi nedeni ile saçları dökülen Hatice, halden düşerek yürüyemez duruma geldi.

Haberler 20.09.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kendisi ile birlikte 7 kardei olan ve maddi imkanlar bulunmayan Hatice, yetkililerden ailesiyle iletiime geçmek için telefon ve hastane masraflarnn giderilmesini istedi

Diyarbakrl 17 yandaki Hatice Yldrm, henüz 13 yandayken karnnda tümör tespit edildi. Hastal nedeniyle okulunu yarda brakmak zorunda kalan Haticenin, gördüü kemoterapi ve n tedavisi nedeniyle saçlar döküldü. Genç kzlk hayallerini bir köeye brakan Hatice, kendilerine uzanacak yardm elini bekliyor.

DYARBAKIR- Diyarbakrn Lice ilçesinde 7 çocuklu bir ailenin en büyüü olarak dünyaya gelen Hatice, kardeleriyle birlikte güzel bir çocukluk dönemi geçirdi. 7 yana geldiinde, köydeki ansl kzlardan biri olarak okula yazlan Hatice, ksa sürede buradaki arkadalarna da uyum salayarak derslerinde baary yakalad. çocukluk yllarnda okulu yannda annesine de ev ilerinde yardm eden Hatice, 8. snfa geldiinde iddetli karn ars çekmeye balad. Bir süre ary çeken Hatice, arlarn dayanamaz duruma gelmesi sonras ailesi tarafndan Lice Devlet Hastanesine götürüldü. Burada yaplan tetkiklerde arnn nedeni belirlenemeyen Hatice, daha sonra Dicle Üniversitesine sevk edildi. Burada yaplan tahlillerin ardndan Haticenin karnnda tümör tespit edildi. Henüz 13 yanda kanser tehisi konulan Hatice, tedavi için Adanaya gitmeye balad. Burada kemoterapi ve n tedavisi gören Haticenin ksa sürede saçlar döküldü. Küçüklükten beri modac olma hayali kuran Hatice, en çok da okulu brakmak zorunda kalmasnn burukluunu yayor. Yatlar gibi evlilik hayali kurma düüncesi bile gözyalarna neden olan Hatice, arkadalar ile gezip, okula gidecei günleri iple çekiyor.

Youn dozdaki ilaçlara direnmeye çalyor

Hastal ve yaadklar ile ilgili hlas Haber Ajans (HA) muhabirine konuan Hatice Yldrm, 4 yldr karnnda tümör olduunu ve bununla yaamak zorunda kaldn söyledi. Hatice, Kemoterapi, n gibi tedaviler aldm ama tümör hiç küçülmedi. Hastalm nedeni ile 8. snfta okulu brakmak zorunda kaldm. Son 4 yldr aldm ilaçlarn dozlarnn yüksek olmas nedeni ile okulu braktm. Ben okula gidip arkadalarmla gezmeyi çok isterdim ama içimde buruk kald okula gitmemek. Ayda bir Adanaya tedavi olmaya gidiyorum, burada youn kemoterapi ve yüksek dozda ilaçlar alyorum ve bu nedenle kolumu bile kaldracak halim olmuyordu, ilaçlarn etkisi geçince biraz daha iyi oluyorum dedi.

Telefonu krld için ailesiyle iletiime geçemiyor

çocukluktan beri hayalinin modac olmak olduunu belirten Hatice Yldrm, öyle devam etti:

Küçüklükten beri hayalim modac olmakt, okulumu bitirip iyi bir modac olmak istiyordum ama hastalm buna engel oldu. Okula gittiim dönemlerde defterlerimin arkasna modeller çizerdim. Adanada tedavi olduktan sonra Dicle Üniversitesi Onkoloji Bölümüne gidiyorum, 15 gün de burada yatp tedavi oluyorum. laçlar nedeniyle ayamda takat kalmyordu, ayamn üzerine dütüm ve telefonum krld. Kartm bende telefonum yok, ailemizin durumu da yok. Her ay Adanaya gidip geliyoruz. Eer sesimizi duyacak olan çkarsa ben bir telefon ve yol masraflarmzn karlanmasn istiyorum.

Hastane masraflarmz karlayamyoruz

Haticenin annesi Remziye Yldrm ise kznn hastal nedeniyle 4 senedir Adanaya gidip gelmek zorunda kaldklarn söyledi. Anne Yldrm, u ifadeleri kulland:

Maddi durumumuz zaten yok, ben Hatice ile gidince eim de dier çocuklara bakmak zorunda kalyor, o da çalmyor. Her ay Adanaya tedaviye gidiyoruz, Diyarbakrda bu tedaviyi veren kurum yok, stanbul, Ankara ve Adanada var, biz de Adana yakn diye buraya gidiyoruz. Yetkililerden bize yardm etmelerini bekliyoruz, bizim durumumuz çok kötü, okullar açld, çocuklarm evde onlara bakan kimse yok. Geçinemiyoruz, hastane harcamalarmz da hep ksyoruz, eer normal harcamalar yapsak, bin 500, 2 bin civarnda harcamamz olur fakat biz 700 lirayla hem biletlerimizi hem de oradaki masraflarmz karlamak zorundayz.

Ana Sayfaya Git