Hayalindeki okul!

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, 'Hepimiz öğrenme yolculuğundayız. İsterim ki bir okul çıksın 'Gözetimsiz sınav yapıyoruz' desin, isterim ki bir başka okul, eleştirel düşüncenin örneği olsun' hayalini Batman 16 Mayıs İlkokulu gerçekleştirdi. Okulda gözetmensiz sınav yapılıyor, 'zilsiz' teneffüs uygulamasıyla da gürültü kirliliğinin önüne geçiliyor.

Haberler 26.04.2019 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Petrolkent mahallesindeki 16 Mays lkokulu, srad uygulamalaryla dikkat çekiyor. Fiziki artlar ve eitim kalitesiyle özel okullar aratmayan 16 Mays lkokulu, bir süre önce Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun, Hepimiz örenme yolculuundayz. sterim ki bir okul çksn gözetimsiz snav yapyoruz desin, isterim ki bir baka okul eletirel düüncenin örnei olsun hayalini gerçekletirdi. Bu okulda tüm öretmenler beyaz önlük giyiyor, snavlar gözetmensiz yaplyor, gürültü kirliliinin önü geçmek için de zil kullanlmyor.

UYGULAMAYA ÖRENCLERMZ UYUM SALADI

Okul Müdürü Rfat Frat, Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun ifadelerinden yola çkarak yaptklar çalmalarda snavlarn gözetmensiz yapldn, teneffüslere örencilerin zilsiz çktn söyledi. Frat, örencilerin uygulamaya ksa sürede uyum saladn belirterek, Milli Eitim Bakanmz Sayn Ziya Selçukun gözetimsiz snav hayalini okulumuzda denedik. Uygulamaya örencilerimiz uyum salad. Örencilerimiz birbirine bakmadan, kopya çekmeden yazllarna devam ediyor. Bu olumlu ve lml davranlar alkanlk haline gelsin istiyoruz. nsanmz bu ekilde yetitirebilmenin mutluluunu yaamak istiyoruz dedi.

ÖRETMENLER ÖNLÜKLÜ

16 Mays lkokulunda tüm öretmenlerin beyaz önlükle derse girdiini ifade eden Frat, Gürültü kirliliini ortadan kaldrmak ve zil çalmadan derslerin balayp bittiini ilan etmek düüncesiyle zilsiz okul yöntemini de devreye aldk. Örenciler ve öretmenler kadar çevredeki mahalle sakinleri de bu uygulamadan memnun. Ayrca okulumuzda tüm eitimci arkadalarmz beyaz önlük uygulamasna da uyuyor. Okulumuzun logosu ve öretmenlerin isimlerinin yer ald önlüklerimiz de Valimiz tarafndan takdir görmütü. Bu projedeki amacmz da öretmenleri farkl klarak, herkese Bu öretmendir dedirtebilmektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git