Hayaller mağazası

Elazığ'da Fırat Üniversitesinde okuyan 20 genç kız, kaldıkları yurtta açılan giyim ve tasarım kursunda aldıkları eğitimle elbise dikmeyi öğrendi.

Haberler 06.12.2019 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda Frat Üniversitesinde okuyan genç kzlar kaldklar yurtta açlan kursta aldklar eitim sonras hayata geçirdikleri Hayaller Maazas projesi ile ihtiyaç sahibi arkadalarna elbise dikiyor.

Türkiyenin farkl bölgelerinden Elaza gelerek Frat Üniversitesinin farkl bölümlerinde okuyan 20 genç kz, kaldklar Kredi ve Yurtlar Kurumuna bal Sare Ana Kz Örenci Yurdunda açlan giyim ve tasarm kursuna katld.

Derslerden arta kalan zamanlarnda diki eitimi alan gençler, zamanla kendilerini gelitirerek tasarladklar elbiseleri dikmeye balad.

Bu çalmay sosyal sorumluluk faaliyetine dönütürmek isteyen ve Hayaller Maazas Projesini hayata geçiren gençler, bu kapsamda tasarladklar kyafetleri kendilerinin yan sra ihtiyac olan arkadalar için de dikerek, onlara hediye ediyor.

Üniversiteli gençlerin bo zamanlarn deerlendirmek için katldklar faaliyet, yüz güldürüyor.

- Bu frsat iyilie çevirdik

Örencilerden Leyla Sarkaya AA muhabirine yapt açklamada, açlan kurs sayesinde elbise dikerek hem hayalini gerçekletirdiini hem de arkadalarn mutlu ettiini söyledi.

Okul dnda zamannn çounu bu kursta deerlendirdiini ifade eden Sarkaya, Burada bo zamanlarm deerlendiriyor, hayalimdeki kyafetleri tasarlyorum. Kuma biraz fazla alarak bir elbise kendime dikiyor bir elbise de arkadama dikip, hediye ediyorum. Bize salanan bu frsat iyilie çevirdik. Bu ekilde hem kendi hayalimizi hem de ihtiyaç sahiplerinin hayallerini gerçekletiriyoruz. diye konutu.

Kudret lban, çizim yapmay çok sevdii için bu kursa katldn, tasarlad ürünleri dikmekten mutluluk duyduunu belirtti.

Tasarlad giysileri dikmek için daha önce böyle bir frsat bulamadn dile getiren lban, Hocalarmz bize destek oluyorlar. Burada istediim her eyi örendim. Burada sadece kendimiz için deil, ihtiyaç sahibi arkadalarmz için de çalma yapyoruz. çok amaçl bir ortam. dedi.

lban, herkesi bu tür etkinliklere katlmaya davet etti.

Gülcihan Altin, yurdun salad bütün imkanlar deerlendirmeye çaltn ifade ederek, ald eitimle hazrlad giysilerden ihtiyac olan arkadalarnn faydalanmasn saladklarn kaydetti.

Kursta usta öretici Gülseren Temur, 20 üniversite örencisi ile tasarmlarn elbiseye dönütürdüklerini aktard.

Temur, kursu örencilerle sosyal sorumluluk projesi haline getirdiklerini belirterek, fazladan kuma alarak örencilerin hem kendi hem de arkadalarnn hayallerini gerçekletirdiini bildirdi.

- Örencilerimizin yapt her iyiliin arkasndayz

Yurt müdürü Elanur Öztürk Aygeç, açtklar kurs ile örencilerin hem kiisel hem de yardmseverlik duygularnn gelimesine katkda bulunduklarn söyledi.

Örencilerin okul dndaki vakitlerini burada verimli bir ekilde geçirdiklerini dile getiren Aygeç, Örencilerimiz aldklar kumalardan hocalarmz yardmyla ihtiyac olan arkadalar için de dikerek, sosyal sorumluluk projesi gerçekletirdiler.Örencilerimizin yapt her iyiliin arkasndayz. ifadelerini kulland.

Aygeç, örencilerin kendi emekleri ile ürün ortaya çkarnca mutlu olduklarna iaret ederek, örencilerin mutluluunun kendi mutluluklar olduunu vurgulad.

Ana Sayfaya Git