Hayallerini boyadılar!

Fırat Üniversitesi öğrencileri, "Hayalleri Boyama Projesi" kapsamında 53 down sendromlu çocukla ata bindi, boyama yaptı, geleneksel oyunlar oynadı

Haberler 26.03.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Üniversitesi örencileri Hayalleri Boyama Projesi kapsamnda düzenlenen etkinlik ile down sendromlu çocuklarn yüzünü güldürdü.

Üniversiteli gençlerden oluan Farkndalk Atölyesi tarafndan özel bir eitim kurumu i birliiyle bir çiftlikte etkinlik düzenlendi.

Örenciler etkinlikte, 53 down sendromlu çocukla ata bindi, boyama yapt, geleneksel oyunlar oynad.

Frat Üniversitesi Farkndalk Atölyesi Bakan Frat Algül, üniversiteli örenciler olarak down sendromlu çocuklarn elenceli vakit geçirmesini saladklarn söyledi.

Yeryüzünün meleklerini mutlu etmekten çok mutlu olduk. diyen Algül, onlarn gözlerindeki lty görmenin mutluluunu yaadklarn belirtti.

Algül, bu etkinlik ile farkndalk oluturmaya çaltklarn anlatarak, öyle konutu:

DOWN SENDROMLU çOCUKLAR

Onlar art bir fark ile bizden daha güzeller. Onlarn bu mutlu anlarn unutulmaz bir an haline getirmeye çaltk. Güldüler, elendiler. Onlarn gözlerindeki parlt bizlere yetti. Onlara ilgimizi sürdürürsek, onlarn yannda olursak, bizden bir farklarnn olmadn anlayacaklar.

Özel eitim kurumunun müdürü Zuhal Mutluay, amaçlarnn bu projede çocuklarn toplumsal uyumunu ve becerilerini artrmak olduunu belirtti.

Bu kapsamda çocuklar duyu bütünleme anlamnda atlarla bir araya getirdiklerini ifade eden Mutluay, Burada elenerek güzel anlar biriktirmelerini istedik. Yüzlerinde birazck gülümseme salayabildiysek ne mutlu bize. nallah bu birliktelik ve i birlii devam edecek. Yeni projelerimizle bu etkinlikleri sürdüreceiz. dedi.

Gönüllü gençlerden Aye Demir, down sendromlu çocuklarla güzel bir gün geçirdiklerini dile getirdi.

çocuklar sayesinde ata bindiklerini ifade eden Demir, çocuklarla güzel bir ba kurduklarn ifade etti.

Muhammet Fatih Aydn ise down sendromlu çocuklarla bu etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyduunu belirterek, Bizim için de çok elenceliydi. Onlar da elendiler. Bize sarlarak duygularn ifade etmeye çaltlar. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git