Hayallerini gerçekleştirdi

İran sınırındaki Güvenli Ortaokulunda müziğe ilgi duyan 6 öğrenci, tahta, plastik kova ve odunlardan yaptıkları org, gitar, mikrofon, darbuka gibi enstrümanlarla yeteneklerini sergilemeye çalışıyor.

Haberler 28.11.2019 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde müzik sevgisinin bir araya getirdii 6 örenci, kendi imkanlaryla yaptklar enstrümanlarla verdikleri konserler sayesinde arkadalarnn ve öretmenlerinin beenisini kazand.

ran snrnda bulunan Esendere beldesindeki Güvenli Ortaokulunda eitim gören 7. snf örencileri Bulut Altekin, Uygar Safal, Cesur Aslan, Cevdet Baran, Enes Cindal, Eref Ölmez, müzikle ilgili hayallerini gerçekletirmek için grup kurdu.

mkanlar olmad için tahta, odun, plastik kova ve kasalarla org, mikrofon, darbuka, gitar ve hoparlör yapan örenciler, gerçekte çalamasalar bile hayalini kurduklar enstrümanlarla sevdikleri arklar seslendirmeye balad.

Okul idaresi ve öretmenlerinin destei sayesinde öz güvenleri artan örenciler, gösterdikleri azimle okuldaki dier örencilere de örnek oldu.

Arkadalarna verdikleri mini konserlerle kendilerini gelitiren örenciler, sempatik tavrlaryla köylülerin de ilgisini çekmeyi baard.

- Gerçeklerini çalsak daha mutlu olurduk

Grubun gitaristi olan Cesur Aslan, daha önce televizyondan gördüü gitar tahtayla yapmaya çaltn söyledi.

Müzii çok sevdiini anlatan Aslan, Gitarm televizyondaki gibi yapmak istedim. Arkadalarmzla bir araya gelip odun ve tahtalarla gitar yaptk. Hayallerimizi bunlarla gerçekletirdik. Gerçekleriyle yapabilseydik daha mutlu olurduk. dedi.

Tahtann üzerini çizerek org yapan Cevdet Bay ise Arkadalarma orgu çok sevdiimi söyledim. Onlar da yapalm dediler. Odun ve tahtalar yan yana getirdik. Daha sonra çivilerle sabitledik. Malzemeleri okula getirdiimizde öretmenlerimiz çok sevindi. Arkadalarmza konser veriyoruz, sevdiimiz arklar söylüyoruz. diye konutu.

- Hayallerinin peinden koan örencilerimin yanndaym

Okul müdürü Ümit çiftçi, örencilerin müzik grubu kurma ve kendi yaptklar enstrümanlar çalma fikrini çok beendiini ve desteklediini söyledi.

Hayallerinin peinden koan örencilerin bu düüncesi karsnda hayatndaki bir çok eyi sorgulamaya baladn anlatan çiftçi, Bu çocuklar bana bildiim ama unuttuum bir eyi idrak ettirdiler. Her eyle mutlu olabilmeyi... Örenciler, hayallerindeki eyleri yapmak istediler ama ondan daha fazlasn yaptlar bizim için. ikayet etmemeyi, her eyin en iyisine sahip olunamayacan, düüncelerin gücünü gösterdiler. ifadelerini kulland.

Örencilerin verdikleri konserlerle okula ayr bir hava kattn aktaran çiftçi, unlar kaydetti:

Okulumuzun maskotu oldular. Dier arkadalarnn da hareketlenmesine sebep oldular. Köyde bile çok popülerler artk. Tabi onlar sadece elenmek ve hayallerini gerçekletirmek istediler. Ama etkisi büyük oldu. çünkü samimi ve doallar. Belki de çocuk olmann özellii bu. Bize yaattklar için teekkür ediyorum onlara. Hayallerini gerçekletirebilmeleri için sonuna kadar arkalarnda olacam.

Ana Sayfaya Git