Hayat boyu eğitim!

Milli Eğitim Bakanlığı, farklı kurumlarca verilen yaygın eğitim kurslarının tek bir havuzda toplanıp takip edileceği Türkiye'nin ilk "Ulusal Hayat Boyu Öğrenme ve İzleme Sistemi"ni oluşturacak.

Haberler 08.11.2019 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lgi ve yetenekleri dorultusunda kiilerin istihdamna katky hedefleyen sistemle, kurslarda mükerrerliin önüne geçilecek ve eitim kalitesi artrlacak. Sistem sayesinde vatandalarn kurslarda ald eitimler ve sertifikalarn takibi de mümkün olacak

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanl (MEB), farkl kurumlarca verilen yaygn eitim kurslarnn tek tula izlenmesini ve vatandalarn bu kurslarda ald eitimlerin takibini salayacak Türkiyenin ilk Ulusal Hayat Boyu Örenme ve zleme Sistemini kuracak.

2020 Yl Cumhurbakanl Yllk Programnda Bakanlkça Ulusal Hayat Boyu Örenme ve zleme Sisteminin oluturulmasna da yer verildi.

Halihazrda MEB Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüünce, Türkiye genelindeki Olgunlama Enstitüleri ve Halk Eitim Merkezleri üzerinden vatandalara ücretsiz olarak sunulan 3 bin 500ü akn yaygn eitim kursu bulunuyor.

Ayrca Adalet Bakanlnn cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülere yönelik kurslar, Tarm ve Orman Bakanlnn köylüleri bilgilendirme amaçl eitim programlar gibi çeitli kurum ve kurulular eliyle hizmet içi eitimlerin haricinde farkl kurs programlar da düzenleniyor.

- Mükerrerlik bitecek, eitim kalitesi artacak

Cumhurbakanl Yllk Programnda yer alan Ulusal Hayat Boyu Örenme ve zleme Sistemi ile yaygn eitim kapsamndaki bu kurslarn, tek bir merkezden takip edilmesi amaçlanyor.

Böylelikle kurslarda mükerrerliin önüne geçilmesi, eitim kalitesinin artrlmas ile belge ve sertifikalarn kurumlar aras paylamna olanak salanacak.

Kiilerin ilgi ve yetenekleri dorultusunda istihdamlarna katk salamann amaçland sistemle, Türkiye genelinde yaygn eitim kurslarna yönelik bir havuz oluacak ve tüm kurslar tek tula bu sistem üzerinden izlenebilecek.

Gelecein mesleklerine adaptasyon esneklii salayacak sistem sayesinde vatandalarn kurslarda ald eitimler ve sertifikalarn takibi de mümkün olacak.

Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüü koordinesinde, bir süredir çalmalar devam eden Ulusal Hayat Boyu Örenme ve zleme Sisteminin 2020 ylnda tamamlanmas planlanyor.

Ana Sayfaya Git