Hayat boyu öğrenme!

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Hayat Boyu Öğrenme Şenliği düzenlendi.

Haberler 24.10.2019 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüünün koordinesinde kamu kurum ve kurulularn katlmyla farkl örenim ve ya gruplarndaki vatandalarn sosyal kültürel geliimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini arttrmak amacyla bilgi, beceri ve yeterliliklerini gelitirmek, bilgiye eriimlerini kolaylatrmak, örenen bireyden örenen topluma ve örenen Türkiyeye doru bir dönüüm gerçekletirmek vizyonuyla balatlan Diyarbakr Hayat Boyu Örenme enlikleri balad. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde Gelin hep birlikte örenelim sloganyla gerçekletirilen etkinlie, l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, kamu kurum müdürleri, örenciler ve vatandalar katld.

Biz örenmenin yaygnlamasn istiyoruz

Hayat Boyu Örenme enlii etkinliinde stantlar dolaarak ürünleri kendisi de deneyen l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, örenmenin yaygnlamasn istediklerini söyledi. Doç. Dr. Taçer, Örenmenin yann olmadn gösteren bir festivaldeyiz. Kursiyerlerimizin gösterisini ve kurslarnda yl boyunca neler yaptklarn, yapacaklarn gösterdikleri etkinlikte buluuyoruz. Biz örenmenin yaygnlamasn istiyoruz, bunu elenceli bir aktivite olarak her vatandalarmzn görüp katlmasn salamak ve tevik etmek için Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüünün bir faaliyeti olarak her yl tüm Türkiyede kutlanan bir organizasyon haline getirdik. Biz dee l Milli Eitim Müdürlüü olarak bugünü seçtik, bunun için buradayz. Stantlar çok renkli, çok deerli emekler ortaya konulmu, kursiyerlerimizin büyük bir çabalar var. Hayatmzda karlatmz salktan tutun görsel, iitsel ve el emeine dair ürünün burada sergilendiini görüyoruz. Bizde kursiyerlerimizin 7den 70e olacak ekilde bütün vatandalarmzn katlmn ve tevik edecek ekilde kurs saylarmz artrarak açyoruz dedi.

Resim öretmeni Mida Özkul, örenme enliinin çok güzel olduunu aktararak insanlara sanatlarn tantldn söyledi. Özkul, Yaptmz ileri kimse bilmiyor, burada halkn tanmas çok güzel. Talep oluyor örenmek istiyor, Diyarbakrda unutulmu bir sanat gün yüzüne tekrar çknca inalarn ilgisini çekiyor. Bu tür etkinlikler sanatlarn tantlmas adna devam etmesi gerekiyor diye konutu.

enliin gün boyunca açk kalaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git