"Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği" yayımlandı

Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği yerine hazırlanan Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği, halk eğitimi merkezleri ile olgunlaşma enstitülerini kapsayacak şekilde düzenlendi

Haberler 12.04.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), Yaygn Eitim Kurumlar Yönetmelii yerine hazrlanan Hayat Boyu Örenme Kurumlar Yönetmelii, halk eitimi merkezleri ile olgunlama enstitülerini kapsayacak ekilde düzenlendi.

Milli Eitim Bakanl Hayat Boyu Örenme Kurumlar Yönetmelii, Resmi Gazetenin dünkü saysnda yaymlanarak yürürlüe girdi. Yeni yönetmelikte, yaygn eitim kurumlar ifadesi yerine, hayat boyu örenme kurumlar ifadesi kullanld.

Milli Eitim Bakanl (MEB) yetkililerinden alnan bilgiye göre, eski yönetmelik, sadece halk eitimi merkezlerini kapsarken, yeni yönetmelik, halk eitimi merkezleri ile olgunlama enstitülerini kapsayacak ekilde düzenlendi.

Usta Öretici Görevlendirmeleri ile ilgili, usta öretici bavuru deerlendirme formu gelitirildi. Usta öreticiler, bu formda oluan puanlara göre, kurulacak komisyonlar tarafndan görevlendirilecek.

HALK ETM MERKEZLER

Halk eitimi merkezi ve olgunlama enstitüsünde görev yapan yönetici ve öretmenlerin, eitim öretim yl banda ve sonunda yaptklar, mesleki çalmalar tanmlanarak, ek dersten yararlanmalar saland.

Özel eitim ihtiyac olan bireylerin hayat boyu örenme hizmetlerinden daha yaygn yararlanmalar için düzenlemeler yapld. Türkiyede bulunan yabanc uyruklularn, kurslara kolay kayt olabilmesi için düzenlemeye gidildi.

birlii kapsamnda düzenlenen kurslarn usul ve esaslar yeniden belirlendi. Özel Öretim Kurumlar Kanununa tabi kurum ve kurulular ile i birlii yaplamayaca ve kurslarn düzenlenemeyecei hükme baland. Mesleki ve teknik kurslarda kurs giderinin tamamn kar tarafn karlamas halinde kurslarda kursiyer says aranmayaca konusunda düzenleme yapld.

Yönetmelikte, Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüüne bal hayat boyu örenme kurumlar tarafndan sürdürülen eitim faaliyetlerine ilikin, i ve ilemlerin elektronik ortamda yürütüldüü e-Yaygn sistemine ilikin hususlara da yer verildi.

Ana Sayfaya Git