"Hayatımda ilk defa okul kapısına geldiğim için çok mutluyum"

Muş'ta "Okuryazarlık Seferberliği"ne katılan kadınlar, çocuklarıyla okula gelmenin ve okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 11.04.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan tarafndan balatlan Okuryazarlk Seferberliine Mutan 9 bin 86 kadn katld.

Kursa çocuklaryla ya da torunlaryla gelen kadnlar okuma yazma örenmenin mutluluunu yayor.

Kursiyerlerden 43 yandaki Hatice Uyank, kursa katlarak okuma yazma örenmenin mutluluunu yaadn ifade etti.

Uyank, Okuma yazma bilmediim için hastaneye gittiimde ne yapacam, nereye gideceimi bilmiyordum ve çok zorlanyordum. Kendi ismimizi yazamyorduk, telefon numaras alamyorduk ama imdi okuma yazma örendiimiz için iimizi kendimiz yapabiliyoruz. Okuma yazma örendiimiz için imza atabiliyoruz. Bu yüzden çok mutluyum. diye konutu.

- Küçük olumla okula geliyorum

Mu merkezdeki Selçuklu lköretim Okulunda kursa katlan 6 çocuk annesi 46 yandaki Halise Ylmaz da bugüne kadar okuma yazma örenemedii için çok üzgün olduunu dile getirdi.

Ailesinin maddi imkanlar olmad için zamannda okula gidemediini anlatan Ylmaz, unlar kaydetti:

Hayatmda ilk defa okul kapsna geldiim için çok mutluyum. Okuma yazma bilmediim için ehir içi minibüslere bile binmeye korkuyordum çünkü yanl arabaya binmekten çekiniyordum. Okumay örenmek için küçük olumla beraber okula geliyorum. Ailemiz bizi okutmad. Köyde yaadmz için köy ileriyle hep uratk. Keke önceden okula gidebilseydim.

l Milli Eitim Müdürü Metin lci, Muta okuma yazma seferberliine youn ilgi olduunu söyledi.

Açtklar kursa 9 bin 86 kadnn katldn anlatan lci, Okuma yazma bilmeyen 60 yann üzerinde yüzlerce kursiyerimiz var. Bu kadnlarn kursa katlmalar bizi son derece memnun etti. limizde okuryazarlk orannn artrlmasna yönelik ciddi bir çalma var. Halk eitim merkezlerinde açlan kurslarn says her geçen gün artyor. dedi.

Ana Sayfaya Git