Hayata bağlandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan ve beyninde tümör bulunan 11 yaşındaki Bünyamin Toraman, evde eğitim hizmetiyle geleceğe umutla bakıyor.

Haberler 10.03.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde yaayan, beyninde tümör bulunan 11 yandaki Bünyamin Toraman, evde ald eitimle yeniden hayata baland.

Beynindeki tümör nedeniyle iki kez cerrahi müdahalede bulunulan, enfeksiyon riski nedeniyle okula gidemeyen 6. snf örencisi Toraman, Milli Eitim Bakanlnn Evde Eitim Projesi kapsamnda evine gelen öretmenleri sayesinde eitimine devam ediyor.

Silvan Kaymakam Adem çelikin desteiyle Vatan Ortaokulundan görevlendirilen Türkçe, matematik, fen, beden eitimi ve müzik öretmenleri ile güçlü bir gönül ba kuran, müzik öretmeninin kendisi için besteledii arky seslendiren Toramann yüzü gülüyor.

Evinde öretmenlerini heyecanla bekleyen, derslerine çok çalan Toraman, gelecee umutla bakyor.

- Öretmenlerimi çok seviyorum

Toraman, hastalndan dolay okula gidemedii ve arkadalarnn arasnda olamad için çok üzüldüünü söyledi.

Beikta taraftar olduunu, kulübün kendisine forma ve bayrak gönderdiini dile getiren Toraman, Öretmenlerimi ve Beikta çok seviyorum. Öretmenlerim burada olduunda keyfim yerine geliyor ve çok heyecanlanyorum. dedi.

- Bünyamin ile aramzda özel bir ba olutu

Müzik öretmeni Buket Salam, Bünyamin ile bu yl tantn aktard. Hikayesini örendiimde çok etkilendim ve Bünyamin ile aramzda özel bir ba olutu. diyen Salam, müzii çok seven örencisi için beste yaptn belirtti.

Salam, Bünyaminin yapt resme baktmda bir balonun içerisinde, Umudunu kaybetme yazyordu. Bundan çok etkilendim ve gözyalar içerisinde dilime bir beste döküldü. Bünyamine hitaben yaptm o besteyi. Bünyamine bunu ilettim ve çok sevdi. arky el ele söyledik. Müziin vücuduna, ruh salna çok iyi bir ilaç olduunu düünüyorum. diye konutu.

Bünyamine sarldnda kendisini anne gibi hissettiini ifade eden Salam, öretmenleri olarak kendilerini özel hissettiklerini vurgulad.

- Nerede kaldnz öretmenim, sizi çok özledim

Türkçe öretmeni Dilek Altunkara, Bünyaminin hayat dolu olduunu, etrafn saran büyük bir enerjisi bulunduunu anlatt.

Küçük bedeninde kocaman bir yürei olan örencilerinin kendilerini kapda karladn dile getiren Altunkara, Bir gün Bünyamin bize, Nerede kaldnz öretmenim, sizi çok özledim, gelmeyeceksiniz diye çok korktum. Anladm ki biz o gün Bünyaminin dünyasna adm atmz. Bünyaminin bu cümleleri yüreime dokundu. dedi.

Vatan Ortaokulu Müdürü hsan Yüzak, kendilerine sunduu destekten dolay Kaymakam Adem çelike teekkür etti.

Beikta maçn izlemesi için Bünyamini stanbula göndereceklerine iaret eden Yüzak, Toramann eitim destei ve öretmenlerinin çalmalaryla günlük aktivitelerine ve yaantna devam edebilmeyi, hastalkla yaamay baarabilmeyi örendiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git