Hayata projeleriyle bağlanmak istiyor!

Kanser tedavisi gören genç, kendisini hayata bağlayan projelerini geliştirmek için destek bekliyor.

Haberler 19.11.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere ilçesinde lenf kanseri tedavisi gören ve teknoloji alannda gelitirdii projelerle moral bulan lise örencisi Güven Tong, çalmalarnda ilerleme kaydetmek için destek bekliyor.

rnak Anadolu Lisesi 2. snfta okuyan 17 yandaki Tong, 6 yl önce halsizlik, yüksek ate ve kilo kayb ikayetiyle ailesi tarafndan rnak Devlet Hastanesine götürüldü.

lk müdahalenin ardndan ileri tetkik için Batmana sevk edilen Tonga, Batman, Adana ve stanbuldaki hastanelerde yaplan tetkikler sonucu lenf kanseri tehisi konuldu.

çocuk onkoloji bölümünde tedavi gören, bu süreçte babasn kaybeden Tong, yaad skntl süreci evinde atlatmaya çalrken, ilgi duyduu bilim ve teknoloji alannda kitaplar okudu.

Ailesinin desteiyle internetten sipari verdii malzemeleri kullanarak adeta atölyeye dönütürdüü odasnda suda ve karada hareket eden savunma arac, robot, insansz hava arac gibi farkl tasarmlar hazrlayan Tong, destek verilmesi halinde yeni projeler gelitirmeyi hedefliyor.

- Hedeflerimin peinden gitmeye çalyorum

Tong, bilim adam olmak istediini, teknolojiye ilgi duyduunu söyledi.

Hastalnn bilim ve teknoloji tutkusuna engel olmadn belirten Tong, Hastanedeki tedavimin ardndan evimizdeki atk malzemeler, eski oyuncak arabalar ve bilgisayar parçalar gibi eyalarla, bilim, teknoloji ve havaclk alannda çeitli projeler üzerinde çalma baattm. Atk ürünlerin yan sra internetten sipari verdiim malzemelerle farkl savunma araçlar tasarladm. Hayal ettiim projeler üzerinde çalmamn iyilememe yardmc olduuna inanyorum. dedi.

Tong, doktorlarn da hastal büyük oranda yendiini söylediini anlatarak, Tedavimin ardndan son iki ylda hayallerimin peinden komaya, hedeflerimin peinden gitmeye çalyorum. dedi.

çok amaçl araçlar yaptn dile getiren Tong, robotlarla ilgili baz maketler, projeler hazrladn ancak yeterli malzeme olmad için bunlar teknolojik cihazlara dönütüremediini belirtti.

nsansz hava araçlar üzerinde çalyorum, robotik alanda kendimi gelitirmeye çalyorum. Hayallerime ulaabilmem için eitim ve imkan konusunda bana yardmc olunmasn istiyorum. ifadelerini kullanan Tong, çalmalarnda ilerleme kaydetmek için destek beklediini kaydetti.

- çok baarl ve yetenekli

Güven Tongun aabeyi Ahmet Tong da kardeinin yetenekli bir örenci olduunu, maddi nedenlerle kendisine yeterince destek sunamadklarn söyledi.

Kardeinin gelitirdii projelerle hastaln unutup moral bulduunu dile getiren Tong, Kardeimin videolarnn izlenmesini öneriyorum. çünkü kardeim çok baarl. Kendisine yardmc olunmasn isteriz. diye konutu.

Anne Sosin Tong da 11 çocuundan Güvenin hayallerini gerçekletirmek için yapt çalmalarla gurur duyduklarn, desteklenmesi halinde daha güzel çalmalar yapacana inandn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git