Hayatlarında ilk kez kalem tuttular

Hayatında kalem tutmayan ve yaşları 35 ile 62 arasında değişen 12 şehit ve gazi yakını okuma-yazma kursuna katıldı.

Haberler 08.04.2018 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Gaziler ve ehit Aileleri Vakf (TÜGAV) Batman ubesi tarafndan ehit ve gazi yaknlar için açlan okuma-yazma kursuna katlan kadnlarn ilerlemi yalarna ramen okuma-yazma azimleri herkese örnek oluyor. Okuma yazma kursuna katlan gazi annesi Lamia Etiz, 56 yandaym ve hayatmda kalem tutmadm. lk defa okula gelip gidiyorum. Allah sizden raz olsun siz bizi okutuyorsunuz. Baka bir yere gidip gördüümde okuyacam. Ben biraz biliyorum ama okumam yoktur. 8 tane çocuum var ve hepsini okuttum. Ben de örenmek istedim. nallah öreneceim ve Kuran da okumay öreneceim inallah dedi.

53 yandaym herkese örnek oluyorum

Terörle mücadelede ei ehit olan Selime çelik, daha önce hiç okula gitmediini ve TÜGAV tarafndan açlan okuma-yazma kursu sayesinde okuma-yazma eitimi almaya baladn söyledi. Herkese örnek olduunu söyleyen ehit ei Selime çelik, 53 yandaym ve okuma-yazmann ya yok. nsan ne örenirse kardr. çok istiyorum okuma-yazmay. Allah raz olsun bu kursu açanlardan. Kadnlar olarak geliyoruz buraya. Bir yere gitsek bir levha çksa karmza okuyalm, kaybolmayalm. nsann okuma-yazma örenmesi 20 yanda, 50 yanda hiç fark etmez. 53 yandaym okuyorum. Örnek oluyorum herkese. Herkes gelsin ve okusun ayp deil. nsan ne örenirse kardr. Daha önce hiç okula gitmedim. Yeni baladm. Ömer hocann sayesinde okuma-yazma kursuna baladk. Allah raz olsun eklinde konutu.

Okumann ya yok

6 çocuk annesi ve ayn zamanda gazi annesi olan Muhbet Yavuz, 44 yandaym ve okuma-yazma kursuna geliyorum. Yeni açlan vakfmzn okuma-yazma kursuna katldm. çok da memnunum. nallah daha da güzel eyler olacak. 6 çocuk annesiyim ve gazi annesiyim. çocuklarmn 5 tanesi okudu. Bazlarnn ki baz nedenlerden dolay yarda kald. Bende gelip okuyorum. Onlarn da beni hem darda olsun hem de okul olsun devam etmesini istiyorum. Bütün gençlerin beni örnek alarak devam etmelerini istiyorum ve bütün annelere okumann yann olmadn söylüyorum. Örenmekte kaybetmek yoktur dedi.

Kurslar devam edecek

ehit ve gazi yaknlar için okuma-yazma kursu açan TÜGAV Batman ube Bakan Ömer Dündar Pekacar ise unlar söyledi:

lk emri Oku olan bir kitaba, lim çinde bile olsa alnz diyen bir peygambere inanyor ve Bana bir harf öretenin 40 yl kölesi olurum diyen bir halifeye tabi oluyorsak ilim örenmek kadn erkek herkese farzdr. lmi öretmek de veya ilmin örenilmesine vesile olmak da herkesin en temel görevidir. Bu amaçla Türkiye Gaziler ve ehit Aileleri Vakf olarak 12 ehit ve gazi annemize, eine ve kzna okuma yazma kursu veriyoruz. Kursumuza katlan 62 yandaki bir annemiz var. Annemiz hayatnda ilk defa eline kalem alm ve ilk defa deftere dokunmu ve o kadar mutlu ki her gün ödevlerini eksiksiz yerine getirip çocuuna resim çektirip bize attryor. 62 yandaki bir annemizin okuma-yazma kursuna katlmas okuma-yazmann önünde hiçbir engelin olmadn gösteriyor. Buradan okuma yazmas olmayp da kursa gitmemek için kendisine bahane uyduran insanlara 62 yandaki annemizi örnek göstermek istiyoruz. 12 tane ehit ve gazi yakn ilk defa kalemle tantlar, defterle kitapla tantlar. Onlarn mutluluunu gördükçe bizlerde mutlu oluyoruz. Bu vesile ile uanda gazi ve ehit yaknlarmzdan okuma-yazma kursuna katlm talepleri artarak devam etmektedir. nallah önümüzdeki günlerde de ikinci kursumuzu açacaz.

Ana Sayfaya Git