Haydi ana okumaya!

Bismil’de ‘Okuma Yazma Seferberliği’ başladı. Öğrenenlere çeyrek altın hediye edildi.

Haberler 26.02.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile ei Emine Erdoann himayesinde yürütülen Okuma Yazma Seferberlii çerçevesinde Bismilde etkinlik düzenlendi. Etkinlik, 1993 ylnda terör örgütü PKK mensuplar tarafndan katledilen ehit Öretmen Nee Alten ehit edildii çavulu köyünde yapld. Etkinlie, Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Turgay Gülenç, Emniyet Müdürü Hakk Öztürk, Jandarma Komutan Ahmet Boyacolu, Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, Müftü Ahmet Durmu, AK Parti Bismil lçe Bakan Mehmet Kzlkaya, Halk Eitim Müdürü Yardmcs Kerem Solmaz, kurum müdürleri ve vatandalar katld.

Okuma yazma seferberlii

lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, okuma yazma seferberlii için sahada olduklarn belirterek, Bismil birleimleriyle kaymakam beyin bakanlnda bir seferberlik balattk. Tüm kurumlar koordineli olarak seferberlik için üstüne düen vazifeyi yerine getirecekler. Türkiyenin 80 milyondan fazla bir nüfusu var. Bu nüfusun yaklak 2,5 milyonu okuma yazma bilmiyor. Diyarbakrda yaklak 65 bin üzeri vatandamz okuma yazma bilmiyor. Türkiye ortalamasnn okuma yazma oran yüzde 96, Diyarbakrn yüzde 91, Bismilin ise yüzde 91,88dir. Bismilde okuma yazma bilmeyen uan 7 bin 727dir. Bunlardan bin 495i erkek 6 bin 232si kadndr. Yani okuma yazma bilmeyenlerin yüzde 90 kadndr. Bir ülkenin gelimilii ve büyüklüü, eitim kalitesi ve okuma yazma oranyla ölçülür. Bizler de bu anlamda bir okuma seferberliini balattk, bize bu anlamda destei olan ilçe kaymakammza belediye bakanmza teekkür ederiz dedi.

Okuma yazma örenenlere çeyrek altn verildi

Yaplan konumalarn ardndan programda daha önce balayan okuma yazma kursunu tamamlayan kadnlara Kaymakam ve Belediye Bakan Turgay Gülenç tarafndan diploma ile beraber çeyrek altn da taktim etti. Gülenç, Okuma Yazma Seferberlii kapsamnda her gün yeni kurslar açlyor. Amacmz Bismilde okuma yazma orann yüzde 100e getirmek. Buna katk sunan tüm kamu kurum ve kurulularmza teekkür ediyoruz. Bugün burada okuma yazma örenen bu ablalarmza diplomayla beraber birer çeyrek altnda hediye ettik diye konutu.

Etkinlik, köye fidan dikilmesi ve yemek verilmesiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git