Hayriye teyzenin "akademik" tezgahı

Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla kendisine tahsis edilen iş yerindeki kilim tezgahında dokuduğu yöresel çanta ve kilimleri satan 69 yaşındaki Hayriye Tanık, çevresinin takdirini topluyor.

Haberler 12.08.2018 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta yaayan 69 yandaki Hayriye Tank, rnak Üniversitesi yerlekesinde kendisine tahsis edilen i yerinde kilim tezgahnda dokuduu yöresel çanta ve kilimlerin satn yapyor.

Tank, AA muhabirine yapt açklamada, 21 yl önce Halk Eitim Merkezinde tezgahta kilim dokumay örendiini, yeniden ayn ii yapmak için rnak Üniversitesine bavurduunu söyledi.

Üniversitenin desteiyle kendisine tahsis edilen yerleke içerisindeki i yerinde kilim dokuma tezgahnda yöresel kilim ve çanta dokuduunu kaydeden Tank, ürettii ürünlerin satn yaptn belirtti.

Einin emekli olduunu, emekli aylnn yeterli gelmediini, hem evine hem de çocuklarna destek salamak için çaltn kaydeden Tank, çocuklarma destek oluyorum. Tezgahmda ekmeimi kazanyorum. Üniversitenin maddi manevi desteini her zaman gördüm. Hem üniversite yönetimi hem de buradaki örenciler yam gerei çalmam görüp takdir ediyorlar. Destek olmak için yaptm ürünleri satn alyorlar. Allah hepsinden raz olsun. diye konutu.

FEDAKAR BR ANNEDR

rnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan da üniversitede kadn giriimcilerin olmasn önemsediklerini, Tankn da bavurusunu bu dorultuda deerlendirdiklerini söyledi.

Ya itibaryla örnek bir kiilik sergilediini aktaran Erkan, öyle konutu:

Hayriye teyzemiz son derece fedakar bir annedir. Kilim atölyesinde çanta ve yöresel el ileri yaparak geçimini salyor. Hem örencilerimiz hem de yönetim olarak destek oluyoruz. nsanlara örnek olabilecek çalkan ve fedakar biri. Kampüsümüze hem canllk hem renk katyor.

Yerlekede i yeri bulunan Nadire Bayat da Tankn bu yanda çalma gayretini takdirle karladklarn belirtti.

Üniversite örencilerinden Cudi Yaz ise açt kilim tezgahnda ilerlemi yana ramen çalan Tankn herkese örnek olabilecek bir kii olduunu aktard.

Yaz, çok güzel el emei çalmalar var. Örenciler olarak alveri yaparak destek olmaya çalyoruz. Dardan gelen misafirlerimize bu el ii ürünleri hediye alp ona maddi anlamda destek oluyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git