Hayvan sevgisi

MARDİN'in Mazıdağı ilçesinde asgari ücretle çalışan evli ve 4 çocuk babası Murat Yülek (47), anneleri ölen 14 yavru köpeğe evinde bakıyor. Yülek, yavruları mama ve sütle besliyor.

Haberler 27.05.2019 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mazda ilçesi Poyraz Mahallesinde oturan Murat Yülek, çalt kahvenin önünde saatlerce kalan 14 yavru köpein annesini aramaya balad. Yapt aratrmada, anne köpein telef olduunu örendi. Yülek, birkaç günlüüne bakmlarn üstlenmek için eve getirdii yavrular biberonla süt vererek, beslemeye balad. Yavrularn 20 günlük olduunu anlatan Yülek, kendi çocuklar için almad sütü, onlar için aldn söyledi. Yülek, Bir deil, iki deil, be deil, tam 14 tane. Onlar sütle besliyorum. Bugüne kadar çok zorlandm. Kendi çocuklarma almadm sütü ilk defa onlar için aldm. Ben de birkaç gün bakarm demitim, fakat u an 20 gün oldu. Vücut dirençleri güçlensin diye anne sütüne edeer mama verdim. Hastalandlar, veteriner arkadama ricada bulunup, tedavilerini yaptrdm. çocuklarmdan, iimden fedakarlk yapp kazandm ücreti ve zamanm bunlara harcadm zamanlar oldu dedi.

BAKIMLARI ZORLATI çN SAHPLENDRMEK STYOR

Yavru köpeklere her geçen gün bakmann zorlatn söyleyen Murat Yülek, 14 tane olduklar için bakmlar zor. Bundan sonra büyüdükçe bakmlar daha da zorlaacak. Ben çalan bir insanm. çaltm için çok fazla ilgilenemeyeceim zamanlar olacak. Barnaa götürmekten yana deilim. Güvenilir aileler olursa veya sahiplenmek isteyen olursa, onlara göndermeye hazrm. Bunlar köpek yavrusu olabilir, ama onlar da birer cana sahip. Etrafmdaki arkadalarm ve komularm önce tepki gösterdiler. Sonra onlara birkaç gün bakp onlar salacam düündüler. Ama onlara bakmakla srarc olduumu anlaynca bu sefer bana yardmc da olmaya baladlar diye konutu.

Mahalledeki çocuklarla birlikte yavru köpekleri severek onlara hayvan sevgisini anlatan Yülek, çocuklardan sokak hayvanlarna iddet uygulamamalarn istedi. Yülek, unlar söyledi:

Sokak hayvanlar için herkes evlerinin önüne bir kap su ve yemek braksn. Yaz aylarnda sokak hayvanlarn unutmayalm. Onlar elimizden geldii kadar koruyalm ve sahip çkalm.

Murat Yülekin komusu olan Kenan Yaray ise, Murat Yüleki uzun yllardr tanyorum. Bu kadar hayvanlara dükün olduunu bilmiyordum. Kendisi asgari ücretle çalarak 4 çocuklu ailesini geçindirmenin derdindeyken, 14 yavru köpei besliyor. nallah birileri çkar da kendisine hem yardm eder, hem de bu yavrulara sahiplenirler dedi.

Ana Sayfaya Git