Hayvan sevgisi aşılanıyor?

Dicle Üniversitesi öğrencisi bir grup köydeki çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor.

Haberler 31.12.2019 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi örencisi bir grup köydeki çocuklara hayvan sevgisi alyor.

Köy Okullar Deiim A (KODA)nn yürüttüü, Sabanc, Dalyan ve Empower vakflarnca desteklenen çocuk Atölyeleri Program, Diyarbakrda ilk kez uyguland.

Dicle Eitim Fakültesi Snf Öretmenlii Bölümünde okuyan 26 örenci Sur ilçesindeki Tanolu Hac Hüsnü Tekk lkokulunda eitim gören örencileri üniversite yerlekesindeki DÜ Zooloji Müzesine getirerek, atölye uygulamas yapt.

Uygulamada, çocuklara bölgede yaayan hayvan türleri hakknda bilgi verip, zarar verilmemesi gerektiini anlatt.

ÖRENCLERE SEVDRLYOR

Üniversite örencisi Elif çeçen, proje uyarnca beli dönemlerde köy okullarna gidip farkl konular hakknda örencilere bilgilendirme yaptklarn belirterek, Bu haftaki konumuz hayvan sevgisiydi. Köydeki çocuklar DÜ Zooloji Müzesine getirerek, çocuklar hayvan sevgisinin önemi hakknda bilgi verdik. Müzenin desteiyle çocuklara hayvan sevgisini alamaya çaltk. dedi.

Snf öretmeni dris Sabun da örencilerin müze ziyareti sayesinde bölgede yaayan hayvanlar hakknda bilgilendiklerini ve çevrelerindeki hayvanlara zarar vermemeyi örendiklerini söyledi.

çocuklardan Hamza Bora, müze sayesinde daha önce görmedikleri birçok havyan tanma frsat bulduklarn söyledi.

Zeynep Adsz da müzede birçok hayvan bir arada gördüklerini ve hayvanlara zarar verilmemesi gerektiini örendiklerini ifade etti.

DÜ Fen Fakültesi Zooloji Anabilim Dal Bakan Prof. Dr. Ali Satar ise bölgedeki çocuklar müzede arlayarak onlara hayvan sevgisini alamak istediklerini belirterek, Hayvanlar korumalar gerektiini, çevreyi kirletmemeleri gerektiini anlatmaya çalyoruz. Burada ki asl amacmz hayvanlara zarar verilmesini engellemek. Örencilerimize, tehlike altnda olan türleri de tantyoruz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git