Hekimlere, "gönüllülük esaslı" yeterlilik sınavı

Sağlık Bakanlığı ve uzmanlık derneklerince, gönüllük esasına dayalı ve 5 yılda bir yapılacak yeterlilik (board) sınavı için çalışma başlatıldı.

Haberler 10.04.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir bakma hizmet içi eitim nitelii tayacak. Biz de salkta yeni dönemde kalite diyoruz. Hem hizmette hem de hizmeti verenlerde de kaliteyi artrmay amaçlyoruz

Salk Bakanl ve uzmanlk dernekleri tarafndan, gönüllük esasna dayal ve her 5 ylda bir yaplacak yeterlilik (board) snav için çalma balatld.

Uygulamann hayata geçmesi halinde, uzmanlk derneklerince hazrlanacak yeterlilik snavnda, bilgilerini güncelleme frsat bulacak hekimlerden baarl olanlara, döner sermayeden de çeitli avantajlar salanmas gündeme gelecek.

Salk Bakanlnca, salk hizmet sunumunda kalitenin artrlmas için yürütülen çalmalar dorultusunda ilgili uzmanlk derneklerinin görüleri alnd.

Bu kapsamda, geçtiimiz günlerde stanbulda, bünyesinde yaklak 60 bin uzman hekimi barndran 150 uzmanlk dernei temsilcisi ile bir toplant düzenlendi. Toplantda, salk hizmet sunumunda kalitenin daha da artrlmas amacyla yürütülen çalmalar hakknda karlkl görü alveriinde bulunuldu.

ABDde 1936da balatlan ve daha sonra dünyann deiik ülkelerinde de uygulanan yeterlilik (board) snavlar üzerindeki uzmanlk derneklerinin çalmalar masaya yatrld.

Hekimlerin gönüllülük esasyla girdii ve bilgilerini güncelleme frsat bulduu yeterlilik snavnn, Bakanlk tarafndan da uygulanmas fikri toplantda gündeme geldi.

- Avantajlara ilikin çalmalar de derneklerle yaplacak

çalmann hayata geçirilmesi halinde, gönüllülük merkezli olmak üzere, hekimlerin belli aralklarla uzmanlk derneklerince hazrlanan board (yeterlilik) snavna girmesi, be ylda bir yaplmas planlanan snavda baarl olan hekimlere, Salk Bakanlnca baz avantajlar salanmas konular toplantda ele alnd.

Baarl hekimlerin döner sermayeden ek katk almas ve buna ilikin çalmann da uzman dernekleriyle birlikte yürütülmesi konusu toplantda görüüldü.

- Bir bakma hizmet içi eitim nitelii tayacak

Konuya ilikin deerlendirmede bulunan Salk Bakan Ahmet Demircan, tbbn sürekli gelitiini ve yeniliklerin takip edilmesinin önemli olduunu söyledi.

Bu nedenle kendisini yenilemek, gelitirmek isteyen hekimleri her zaman desteklediklerini dile getiren Demircan, Bir bakma hizmet içi eitim nitelii tayacak. Biz de salkta yeni dönemde kalite diyoruz. Hem hizmette hem de hizmeti verenlerde kaliteyi artrmay amaçlyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git