Hem matematik hem sporculuk!

Diyarbakır’da hem matematik öğretmeni hem de tırmanış antrenörü Volkan Öğdüm (40), sporcularıyla birlikte Türkiye ve yurt dışında katıldıkları birçok yarışmada madalyalar kazandı.

Haberler 28.12.2019 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir ilçesindeki Orhan Asena Anadolu Lisesinde matematik öretmenlii yapan Volkan Ödüm, Ankarada üniversite okuduu srada tant Hacettepe Daclk Kulübünde trman sporu konusunda kendisini gelitirdi. 5 yl önce Diyarbakrda göreve balayan Ödüm, bu sporu örencilerine de alamaya karar verdi. lk önce okulun bodrum katna örencilerden, idarecilerden toplad ve çounu kendi imkanlaryla satn alarak boulder denilen bir duvar yaptran Ödüm, bo zamanlarnda bu spora gönüllü örencileri yetitirerek yarmalara katlmalarn salad. Ödüm, kurduu takmla ulam, konaklama ve ayakkab konusunda eksikliklerine ramen gittikleri yarmalardan madalya ve kupalarla dönerek, örencilerinden 4ü milli takma katlmay baard. Maddi imkanszlklar nedeniyle birçok yarmaya da katlamayan Ödüm ve örencileri, Ocak aynda yaplacak turnuvaya gidememe tehlikesiyle kar karya.

TIRMANI TAKIMI KURMAK HAYALMD

Üniversiteden mezun olduktan sonra trman takm kurma hayalini Diyarbakrda gerçekletirdiini anlatan Ödüm, çocuklar normal yarmalara hazrlanrken güç, kondisyon ve teknik geliimini böyle duvarda salayabiliyor. Böyle bir duvar olmakszn çocuklarn yarmalarda baarl olmayaca aikardr. Bu duvar yapmamz farz olmutu. lkin çocuklardan para topladk, ben cebimden verdim. Bunu duyan arkadalarm biraz katkda bulundu. Yeniehir Belediyesi de o dönem bize destek sundu. Aldmz desteklerin ardndan okulumuzda trman alan kurduk. Burada gelien örencilerimiz Türkiye Daclk Federasyonunun ulusal bazda düzenledii yarmalara katlyor. Türkiye 1incisi, 2ncisi örencilerimiz var. 40 madalya, 30 da kupamz var. Bu spor trman 2 yl öncesinde okul sporlarna girdi. Ayn yl Samsunda birincisi düzenlenen yarmada en çok madalyay Diyarbakr temsil eden örencilerimiz ald. Diyarbakr o yl Türkiyede birinci il oldu. Geçtiimiz yl Balkan ampiyonas oldu. 2 arkadamz milli formay giydi. u an Diyarbakr temsilen 4 milli sporcumuz var dedi.

DESTEE HTYACIMIZ VAR

Ulusal yarmalara katlmalarda ulam, konaklama gibi ihtiyaçlarnn olduunu anlatan Ödüm, unlar söyledi:

Okulumuzun imkan yeterince yok. Destee açk olduumuzu belirtip bu konuda bize destek olmak isteyenleri de okulumuzu bir adres olarak gösterelim. Destee ihtiyacmz var. Örencilerimizin kullandklar trman ayakkablar ypranan ve birkaç ay içerisinde yenisinin alnmas gereken ayakkablar var. Örencilerin zaten imkan yok bunu karlamaya. Kulüpten bazen geliyor ama yeterli düzeyde deil. O teknik ayakkablarn fiyat da 800 TL dolaynda. Ocak ay içerisinde Türkiye Daclk Federasyonunun düzenledii boulder yarmas var. Ona gitmeyi umuyoruz. Zorlayacaz. Geçtiimiz yl Malatyada okul sporlar yarmas oldu ve biz maddi imkanszlk nedeniyle ona katlamadk. Gitseydik en favori ekiptik. Örenciler üniversitede geleceklerini biraz da bu spor trmanta görüyorlar. Bu yaptklar derecelerde üniversite seçmelerinde bir kolaylk salyor. Böyle bir imkan göz göre göre kaçrm olduk. Bu yl hiçbir müsabakay kaçrmay düünmüyoruz. 2024te yaplacak olimpiyatlara katlmay hedefliyoruz. Buradaki örencilerin her birine gelecekte birer antrenör gözüyle bakyorum. Belki onlarn yetitirecei örencilerle olimpiyatlar zorlayacamza inanyorum.

HEDEFLER OLMPYATLAR

Takmn oyuncularndan açk öretim lisesi 11inci snf örencisi ve milli takm sporcusu Timur Ta, 2,5 yldan bu yana trman sporuyla ilgilendiini söyledi. Ta, Türkiye 1inciliim, 2nciliim, 3üncülüüm var. Hocamz bu imkanlarla bizi bu durumlara getirebildi. Toplamda 15 madalyam var. 2 yldr milli takmdaym. Balkan ampiyonluuna katldm. mkanlarmz olursa daha iyi bir derece yapabiliriz diye düünüyorum. çünkü biz böyle bir duvarda böyle bir eyler yapabiliyorsak yardm gelirse her türlü zorluu baarabileceimizi düünüyorum. Hedefim olimpiyatlara katlp stiklal Marn okutmak dedi.

Ana Sayfaya Git