Hem öğreniyorlar hem eğleniyorlar

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki köy okullarında okuyan öğrencileri eğitmek, eğlendirmek, onların motivasyonlarını arttırmak amacıyla Hacivat Karagöz gölge oyunu ve kukla gösterisi gerçekleştirdi.

Haberler 10.11.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Kayapnar Belediyesince, köy okullarnda okuyan örencileri eitmek, elendirmek, onlarn motivasyonlarn arttrmak amacyla Hacivat Karagöz gölge oyunu ve kukla gösterisi yapld.

Gösterilere youn ilgi gösteren örencilere, gösterisi sonras el hijyen paketi, balon, kek ve meyve suyu verildi.

Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, bu etkinlikte krsaldaki çocuklar güldürmeye, elendirmeye ve eitmeye çaltklarn söyledi.

Örenciler hem öreniyor hem de eleniyor

Koç, çocuklarn farkl çizgi film karakterlerini izlediklerini, Amerikan çizgi film karakterlerinin bildiklerini, ancak Türk edebiyatnda ve tarihinde önemli karakterleri bilmediklerini belirtti.

Özellikle krsal kesimdeki çocuklarmz gülsün istedik. diyen Koç, unlar kaydetti:

Bu yüzden Hacivat-Karagözü getirdik. Bir taraftan çocuklar gülüyor, bir taraftan milli edebiyatmzda, kültürümüzde önemli olan ahsiyetleri de tanyorlar. Yaklak 32 krsal okulumuzda, 5 bin örencimize bu gösteriyi yapyoruz. Bunlarla çocuklar, güldürmeye, elendirmeye ve eitmeye çalyoruz. Örencilerimiz unutulmaya yüz tutmu bu oyunlar seyrederek kültürümüzü tekrar canlandracaklar.

Ana Sayfaya Git