Hem Öğreniyorlar Hem Kazandiriyor

Bingöl'ün Solhan ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda yaptıkları işlerle okullarına yaklaşık 300 bin lira gelir sağlarken, kendi okul harçlıklarını da çıkardı.

Haberler 13.11.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2017-2018 eitim öretim ylnn balamasnn ardndan Solhan Öretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde döner sermaye kapsamnda, ilçedeki mobilya ve motorlu araç ileri yaplyor. Okulda hem meslek sahibi olan örenciler, hem de okullar ile kendi aile bütçelerine de katk salyor. Okulda kamelya, bank, örenci sra ve masalar, mutfak dolaplar ile ofis takmlar ve araçlarn lastik deiimleri ile balans ayarlarn yapan örenciler, bu yl içinde 300 bin TLye yakn bir gelir elde edilmesine katkda bulundu.

OKULLARINA GELR SALADILAR

Mobilya ve ç Mekan Tasarm, Metal Teknolojileri ve Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümlerinde, yaplan ilerin ilçe ekonomisine ve okul ekonomisine katk sunduunu belirten Okul Müdürü çar Bekta, Son üç ylmzda döner sermaye hizmetleri kapsamnda faaliyetler veriyoruz. Özellikle mobilya ve iç mekan tasarm, metal teknolojileri ve motorlu araçlar teknolojisinde piyasaya katk sunuyoruz. lçemizin talepleri ve ihtiyaçlar dorultusunda okulumuzu ve kendimizi revize ederek, gerekli ekipmanlar salayp bu hizmetlere baladk. u an mobilya ve iç mekan tasarm bölümümüzde kamelyalar, banklar, örenci sra ve masalar, mutfak dolaplar ile ofis takmlar üretiyoruz dedi.

MESLEK ÖRENEN ÖRENCLER

Bu yl içinde yaklak 300 bin TLye yakn gelir elde ettiklerinin altn çizen Bekta, Solhan Kaymakaml ve Sosyal Yardmlama Kurumunun talebi dorultusunda ihtiyaç sahibi 200 örenciye çalma masas yapyoruz. Bu çalmalar sayesinde örencilerimiz hem mesleki alanda beceri kazanarak, öz güven sahibi olarak mesleklerini icra ediyorlar hem de piyasann istedii eleman ihtiyacn mezun olduktan sonra hazr bir ekilde karlayabiliyorlar. Bu hizmetler kapsamnda yine motorlu araçlar teknolojisi bölümümüz de pasta, cila ileri yaplyor diye konutu.

Motorlu araçlar teknolojisi örencilerden Emre çeliker, Okulumuzun balatm olduu çalma dorultusunda araçlarn lastik deiimini, balans ayar gibi ilerini yapyoruz. Okulumuzca yapm olduumuz bu çalmalarda kendimizi fabrikada çalan usta gibi hissediyoruz. Yaptmz ilerden hem kendi okul harçlmz çkaryoruz hem de ailemize yük olmuyoruz eklinde konutu.

Bölümünü ve yapt ii sevdiini belirten Mobilya ve ç Mekan Tasarm Bölümü Örencisi Recep Dere ise ailesinin bu durumdan memnun olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git