Her geçen gün başarıları artan İHL’ler öğrenci tercihlerini bekliyor

Katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımların yeniden açılmasının ardından her geçen gün başarıları artan İmam Hatip Liseleri, öğrencilerin tercihlerini bekliyor.

Haberler 04.07.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

mam Hatip Liseleri, katsay adaletsizliinin kalkmas ve orta ksmlarn yeniden açlmasndan sonra baars her geçen gün artryor. 1-12 Temmuz tarihleri arasnda yaplacak tercihler, Batmanda yeni binasnda erkek örenciler için açlan proje okulu Zeynel Bey Erkek Anadolu mam Hatip Lisesi, örenci tercihlerini bekliyor.

Özellikle 2014 ylnda eitim ve öretime balayan proje mam Hatip Liselerinin ilk mezunlarn vermesi de bu baarda önemli bir rol oynad. 2018 ylnda imam hatip lisesinden mezun olan 234 bin örencinin yüzde 28,6s lisans ve önlisans bölümlerine yerleirken, yüzde 37,6s da lisans, önlisans ve açköretim fakültelerinin örencisi oldu.

mam Hatip okullarndaki eitim kalitesi her geçen gün artarken Türkiye genelinde baarlara imza atan fen ve sosyal bilimler programn ileyen Zeynel Bey Erkek Anadolu mam Hatip Lisesi, yeni binasyla eitim kalitesini daha da artrmay hedefliyor.

Batman merkezde 6 yldr eitime balayan ve Milli Eitim Bakanl tarafndan proje okulu seçilen Zeynel Bey Erkek Anadolu mam Hatip Lisesi ile TP Fatma Zehra Kz Anadolu mam Hatip Lisesi, mesleki derslerin yan sra fen ve sosyal bilimler dersleri de verilerek eitim kalitesini artryor.

Proje okul olarak Batmanda faaliyet yürüttüklerini aktaran Zeynel Bey Erkek Anadolu mam Hatip Lisesi Müdürü Cengiz Acar, her geçen gün mam Hatip Okullarnn kalitesinin arttn söyledi.

Okulumuzun, Anadolu mam Hatip Proje Okulu olarak 2 yllk geçmii var

Proje okul olarak faaliyet yürüttüklerini hatrlatan Acar, Okulumuzun, Anadolu mam Hatip Proje Okulu olarak 2 yllk geçmii var. Dier mam Hatip Liselerinden ve Anadolu Liselerinden farkmz var. Anadolu Liselerinde, 9 ve 10ncu snflarda dersler ayndr. mam Hatip Liselerinde ise, bunlara ek olarak meslek derslerini de veriyoruz. Kuran- Kerim, fkh, tefsir, akait ve kelam gibi dersleri örencilerimizin ahlaki ve dini geliimini salamak amacyla veriyoruz. dedi.

Amacmz, örencilerin kabiliyetleri dorultusunda gelimelerine destek vermektir

Örencileri etkileyen üç amaçlarnn olduunu söyleyen Acar, Birinci amacmz, Anadolu mam Hatip Liselerinde örenim görüp fen ve sosyal bilimlere ilgi duyan örencilerin kabiliyetleri dorultusunda gelimelerine destek vermek ve becerilerini gelitirmektir. kinci amacmz, bilim ve medeniyet tarihimizde öne çkan bilim insanlar ve düünürleri tanmak, onlarn hayatlarn, eserlerini tantmak. Üçüncüsü de yine örencilerimizin lehine olmak üzere, fen ve sosyal bilimler alannda ilgi ve kabiliyeti dorultusunda daha donanml özgüvenleri yüksek kendi medeniyet deerlerinin farknda olarak yetitirmelerine katk salamaktr.

Örenciler 11nci ve 12nici snflarda fen ve sosyal bilimler alan olarak netlik kazanacak

Proje okulu olmann farkndalklarna deinen Acar, Örencilerimiz 9ncu ve 10ncu snflarnda, dier Anadolu Liseleri ve mam Hatip Liselerinde yaplan dersler ile ayn dersleri görecekler. Örenciler 11nci snfa geçerken örenci, veli ve okul ibirliiyle ortaklaa alnan bir kararla örencilerimizin fen bilimlerine mi sosyal bilimlerine mi yönlenecek o karar alnacak. Özellikle örencilerimizin 9 ve 10ncu snflarda akademik baarlar dikkate alnyor. 10ncu snflarda 14 saat, 11nci snfta 18 saat ve 12nci snfta 20 saat farkl dersler okutulacak. ifadelerini kulland.

Okulumuzda hem meslek dersleri, hem de fen ve sosyal bilimler dersleri görülüyor.

Fen ve sosyal bilimler derslerinin avantajlarna deinen Acar, Özellikle matematik, fizik, kimya, biyoloji ve edebiyat ön plandadr. Fen bilimleri ders program neyse o dersler ilenecek. Kaynak olarak da fen bilimleri kitaplarn okutuyoruz. Ayrca sosyal bilimlerde de ayn ekilde yine fen liselerinin ders kitaplarn 11 ve 12nci snflarda okutacaz. Okulumuzun dier okullardan avantaj, hem meslek derslerinin hem de fen ve sosyal bilimleri derslerinin görülüyor olmasdr. dedi.

Katsay adaletsizlii de olmad için örenci çalt zaman istedii okula gidebilir

Katsay adaletsizlii kalmadndan mam Hatip örencilerinin istedikleri alan seçebileceini belirten Acar, Akademik derslerle beraber fen bilimlerini seçen bir örencinin tp fakültesini ve bütün mühendislikleri kazanmamas için herhangi bir neden yok. Örenci çalt müddetçe önünde bir engel yok. Katsay adaletsizlii de olmad için örenci çalt zaman istedii okula gidebilir.

Bundan sonra da üstün baarlar elde edeceiz

Okullarnn merkeze tanmasyla ulam sorununun kalmadna dikkat çeken Acar, Okulumuz proje okul olduu için snavla örenci alnyor. Artk biz merkezdeyiz. Ulam ile ilgili örenci, öretmen ve velinin herhangi bir ikyeti kalmad. Merkezde Batman Bölge Devlet Hastanesinin yaknndayz. Öretmenlerimizi de biz kendimiz seçtiimiz için Allahn izniyle önümüzde herhangi bir engel yok. Bundan sonrada üstün baarlar elde edeceiz. Geçen sene l Milli Eitim Müdürümüz Sayn Mahmut Kurtalann himayesinde gerçekletirilen bir deneme snavnda sadece 9ncu snf örencilerimiz 65 lise arasnda 10uncu sraya yerletiler. Bu da çok güzel bir baar elde ettiimizin göstergesidir. ifadelerini kulland.

Tercihler 1-12 Temmuz arasnda yaplacak.

Tercihlerin 12 Temmuzda son ereceini hatrlatan Acar, Tercihler, 1-12 Temmuz arasnda yaplacak. 22 Temmuzda sonuçlar açklanacak. Örenciler, kazandklar okulu direk olarak kayt olmu olacaklar. Bu ilemler sonras artk nakil ilemleri gerçekletirilecek. Bütün liseler arasnda 9 ve 10ncu snflarda Orta Öretim Genel Müdürlüünün yönetmenlii gerei yaplyor. 11 ve 12inci snflara geçerken de artk meslek liselerinin yönetmenlii uygulanyor. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git